Webinar: Οι προπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία

Το πρώτο Rendez-vous Campus France του 2022 θα έχει ως θέμα τις προπτυχιακές σπουδές και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

webinar προπτυχιακες σπουδες γαλλία

Τα βασικά σημεία αυτής της διάλεξης θα είναι:

  • Η συνολική παρουσίαση της Ανώτατης γαλλικής εκπαίδευσης
  • Οι προϋποθέσεις και οι διαδικασίες εισαγωγής στον πρώτο κύκλο σπουδών (Licence)
  • Η φοιτητική ζωή στη Γαλλία

Λαμβάνοντας υπόψη ότι στη Γαλλία η περίοδος των αιτήσεων εισαγωγής στο πρώτο έτος σπουδών (Licence 1) ξεκινά στις 20 Ιανουαρίου και τελειώνει στις 29 Μαρτίου, η διάλεξη θα περιλαμβάνει μία παρουσίαση της αίτησης μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Parcoursup.

Στο τέλος της διάλεξης για τις προπτυχιακές σπουδές, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να θέσει ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία των αιτήσεων εισαγωγής ή με οποιοδήποτε θέμα αφορά τις σπουδές στη Γαλλία.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, επικοινωνήστε με το γραφείο Campus France: athenes@campusfrance.org

Γιατί να επιλέξετε τη Γαλλία για σπουδές;

Η Γαλλία, τέταρτος παγκόσμιος προορισμός για διεθνείς φοιτητές, βλέπει τον αριθμό αλλοδαπών φοιτητών να αυξάνεται συνεχώς. Ποιος ο λόγος;

  • Γιατί οι σπουδές στη Γαλλία είναι χρηματοδοτούμενες και εγγυημένες από το Κράτος. Στα Δημόσια Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το κράτος αναλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του κόστους εκπαίδευσης (κατά μέσο όρο 14.000 € ανά φοιτητή ετησίως).
  • Γιατί η Ανώτατη εκπαίδευση στη Γαλλία είναι άριστη και προσαρμοσμένη σε κάθε ανάγκη του φοιτητή. Το γαλλικό σύστημα Ανώτατης Εκπαίδευσης βασίζεται σε ένα δίκτυο 3.500 Δημόσιων και Ιδιωτικών Ιδρυμάτων. Η Γαλλία προσφέρει ποιοτικές σπουδές σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους κλάδους. Περισσότερα από 1800 προγράμματα σπουδών στη Γαλλία, σε όλους τους τομείς, παρέχουν τη δυνατότητα εκπαίδευσης στα αγγλικά.
  • Γιατί η Γαλλία παρέχει έρευνα υψηλού επιπέδου. Η Γαλλία κατέχει την 6η θέση στον κόσμο, όσον αφορά τις εγχώριες δαπάνες για την Έρευνα και την Ανάπτυξη. Το CNRS αποτελεί τον πρώτο παγκόσμιο οργανισμό έρευνας. 16 από τα 55 μετάλλια Fields (αντίστοιχα των βραβείων Nobel στα μαθηματικά) δόθηκαν σε Γάλλους. Το 42% των διδακτορικών διατριβών που έχουν καταχωρηθεί στη Γαλλία, έχουν εκπονηθεί από αλλοδαπούς φοιτητές.
  • Γιατί η Γαλλία αποτελεί ένα ευχάριστο και ωφέλιμο περιβάλλον διαβίωσης στην καρδιά της Ευρώπης. Η Γαλλία, η οποία βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης, αποτελεί τον πρώτο παγκόσμιο τουριστικό προορισμό σε αριθμό ξένων επισκεπτών.