Σχέσεις: Λόγοι που το φιλί είναι σημαντικό

Το φιλί είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα για την έναρξη μιας νέας σχέσης. Αυτό το πρώτο φιλί με κάποιον νέο είναι μαγικό. Πυροδοτεί συναισθηματικά πυροτεχνήματα και διεγείρει τις καλές αισθήσεις σε όλο τον εγκέφαλό σας.

γιατί είναι σημαντικό το φιλί

Είναι όμως σημαντικό το φιλί στο μεγάλο σχέδιο της σχέσης σας;

Ένα φιλί μπορεί να σημαίνει τόσα πολλά διαφορετικά πράγματα. Μπορεί να είναι ένας χαιρετισμός, ένα σημάδι πάθους, μια συγγνώμη ή μια γλυκιά και αθώα χειρονομία. Το φιλί είναι ο τρόπος με τον οποίο συνδέεστε με τον σύντροφό σας, μειώνετε το άγχος και ενισχύετε την εμπιστοσύνη σε μια ρομαντική σχέση. Ανεξάρτητα από το είδος του φιλιού που έχετε συνηθίσει να δίνετε, ένα απλό φιλί μπορεί να κάνει τόσα πολλά για εσάς.

1.Χτίζει συναισθηματική οικειότητα

Είναι σημαντικό το φιλί; Απολύτως. Είναι ένας τρόπος που τα ζευγάρια αναπτύσσουν μια βαθιά αίσθηση συναισθηματικής οικειότητας μεταξύ τους. Η συναισθηματική οικειότητα εμφανίζεται όταν τα ζευγάρια είναι σε θέση να είναι ευάλωτα, άνετα και βαθιά συνδεδεμένα μεταξύ τους σε μια σχέση.


Όταν είστε συναισθηματικά οικείοι με το αγόρι σας, μπορείτε να τον εμπιστεύεστε, να μοιράζεστε μυστικά χωρίς φόβο και να αισθάνεστε απόλυτα αποδεκτοί από τον σύντροφό σας.


Φυσικά, το φιλί είναι επίσης μια μορφή σωματικής οικειότητας, αλλά η ορμόνη ωκυτοκίνη που απελευθερώνεται κατά το φιλί βοηθά στη μείωση των συναισθηματικών φραγμών και συνδέει ένα ζευγάρι σε ένα βαθύτερο επίπεδο.


2. Διώχνει το άγχος

Όπως ήδη αναφέρθηκε, το φιλί προάγει την απελευθέρωση ντοπαμίνης και ωκυτοκίνης. Αυτές οι ισχυρές ορμόνες έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν το άγχος και σας κάνουν να νιώθετε ευτυχισμένοι.


Το άγχος μπορεί να είναι επιζήμιο για τη συναισθηματική και ψυχική σας υγεία.  Όταν ζείτε χωρίς άγχος, όχι μόνο θα νιώθετε πιο ευτυχισμένοι στη σχέση σας, αλλά θα φροντίζετε και για την ψυχική και σωματική σας υγεία.


3. Είναι υπεύθυνο για το δέσιμο στη σχέση

Το να έχετε μια ισχυρή σχέση είναι ο τρόπος με τον οποίο διατηρείτε τη σχέση σας ευτυχισμένη και υγιή. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για να προσθέσετε ένα επιπλέον φιλί στην καθημερινότητά σας.


Μελέτες δείχνουν ότι τα φιλιά και άλλες μορφές σωματικής στοργής πυροδοτούν την απελευθέρωση της ορμόνης ωκυτοκίνης, η οποία προάγει το δέσιμο στα ζευγάρια. Αυτός ο συνδετικός παράγοντας λειτουργεί ως κόλλα που ενισχύει τη σχέση σας και σας κάνει να νιώθετε και οι δύο ικανοποιημένοι στη σχέση.


4. Παίζει ρόλο στην έλξη


Είναι σημαντικό το φιλί; Είναι αν θέλεις να έχεις σωματική σχέση! Μελέτες δείχνουν ότι το φιλί μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στο αν θέλετε ή όχι να συνεχίσετε μια σεξουαλική σχέση με κάποιον.


Αυτό το ερευνητικό άρθρο διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που είχαν ωορρηξία έδιναν μεγαλύτερη αξία στο φιλί, καθιστώντας τις πιο πιθανό να αποκτήσουν σωματική οικειότητα με κάποιον που ξέρει πώς να χρησιμοποιεί το στόμα τους.

5. Είναι μια έκφραση αγάπης


Θέλετε να τονώσετε την αγάπη στη σχέση σας; Τότε το φιλί είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δείξετε σε κάποιον ότι νοιάζεστε. Είναι μια οικεία έκφραση επιθυμίας και στοργής. Και οι μελέτες δείχνουν ότι η ικανοποίηση του συντρόφου σχετίζεται στενά με τις εκδηλώσεις σωματικής στοργής, όπως τα φιλιά και οι αγκαλιές.