Φεστιβάλ ταινιών για εφήβους “Petit Plan: Europa III”

Το κινηματογραφικό Φεστιβάλ για εφήβους «Petit Plan: Europa» επιστρέφει για 3η χρονιά, 8 με 13 Φεβρουαρίου 2022, με δωρεάν φυσικές και διαδικτυακές προβολές για όλη την Ελλάδα, και παρουσιάζει περισσότερες από 40 ταινίες από 18 Ευρωπαϊκές χώρες.

φεστιβαλ petit plan

Υπό την αιγίδα της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, οι προβολές εστιάζουν στην ανάδειξη των Ευρωπαϊκών Αξιών όπως ισότητα των φύλων, απαγόρευση των διακρίσεων, περιβαλλοντολογική ευαισθητοποίηση κ.α.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στηρίζει έμπρακτα το φεστιβάλ και φέτος φιλοξενεί την πρώτη μέρα προβολών στο Auditorium Theo Angelopoulos, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να ανακαλύψει έναν κύκλο ταινιών μικρού μήκους και το αφιέρωμα «Γάμος για όλ@».

Πέρα από τα διαγωνιστικά προγράμματα Ευρωπαϊκών Αξιών, Ελληνικού Διαγωνιστικού και Διεθνούς Πανοράματος κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα παρουσιαστεί ένα ακόμη αφιέρωμα στην σχολή κινηματογράφου Krzysztof Kieślowski Film School, ενώ θα γίνει και ειδική προβολή της ταινίας «Βασίλισσα χωρίς βασίλειο» για το περιβάλλον.

Η τριμελής κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ Petit Plan, που αποτελείται από τους Στέλιο Κυμιώνη (Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Διαχείρισης Ψηφιακού Περιεχομένου στο ΕΚΟΜΕ), Έφη Παναγοπούλου (Project manager στο Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ) και Μαριάννα Καπλατζή (Film Curator του Φεστιβάλ Balkan Can Kino), θα απονείμει τα βραβεία «Ευρωπαϊκών Αξιών» και «Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας», ενώ το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει για το «Βραβείο Κοινού».

Οι ταινίες παρουσιάζονται με ελληνικούς υπότιτλους.

Περισσότερες πληροφορίες: petitplan.org

Πρόγραμμα προβολών στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

19:00 Κύκλος ταινιών μικρού μήκους

• Nur and Abir (Manu Gómez, Spain, 2021, 13′)
• Catarina (Pierre Amstutz Roch, France, 2021, 16′)
• Where Were You? (María Trénor Colomer, Spain, 2020, 20′)
• Amerigo and the new world (Laurent Crouzeix, Luis Briceno, France, 2019, 14′)

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με δελτία εισόδου που μπορείτε να προκρατήσετε εδώ.

20:30 Αφιέρωμα «Γάμος για όλ@»
• In Nature (Marcel Barelli, Switzerland, 2021, 5′)
• The Station In-Between (Paxmal) (Sven Schnyder, Switzerland, 2021, 19′)
• The Guest (Hakim Mastour, Switzerland, France, 2017, 20′)
• Being Okey (Nina Oppliger, Corinne Pfister, Nadia Lanfranchi, Switzerland, 2017, 34′)

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με δελτία εισόδου που μπορείτε να προκρατήσετε εδώ.