Νέα Μοριοδοτούμενα, Εξ Αποστάσεως Επιμορφωτικά Προγράμματα για Εκπαιδευτικούς

Το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και το Πάρκο Καινοτομίας JOIST σας προσκαλούν να δηλώσετε συμμετοχή σε 4 νέα μοριοδοτούμενα, εξ αποστάσεως επιμορφωτικά προγράμματα για εκπαιδευτικούς:

προγράμματα για εκπαιδευτικούς

Διδάσκοντας Δεξιότητες 21ου Αιώνα – Νηπιαγωγείο 4.0

Εξοικειωθείτε με τις αναδυόμενες τεχνολογίες και μάθετε πώς διδάσκονται οι δεξιότητες του 21ου αιώνα στο Νηπιαγωγείο. Με τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα, θα είστε σε θέση να βελτιώσετε τις διδακτικές πρακτικές σας, αναπτύσσοντας έννοιες όπως ο εθελοντισμός, η περιβαλλοντική συνείδηση και οι ψηφιακές δεξιότητες μέσα στη σχολική αίθουσα.

Διδάσκοντας Δεξιότητες 21ου αιώνα – Δημοτικό 4.0

Μάθετε πώς διδάσκονται οι δεξιότητες του 21ου αιώνα στο Δημοτικό. Θα μελετηθούν έννοιες όπως οι αναδυόμενες τεχνολογίες, η περιβαλλοντική συνείδηση και η επίλυση προβλημάτων είναι πλέον ζωτικής σημασίας για την προετοιμασία της ένταξης των μαθητών/ριών στη σύγχρονη κοινωνία.

Διδάσκοντας Δεξιότητες 21ου Αιώνα – Γυμνάσιο 4.0

Έννοιες όπως η κριτική σκέψη στην επίλυση προβλημάτων, η περιβαλλοντική συνείδηση, οι ψηφιακές δεξιότητες και οι αναδυόμενες τεχνολογίες είναι ζωτικής σημασίας για την προετοιμασία της ένταξης των μαθητών/ριών στη σύγχρονη κοινωνία και τις νέες αγορές εργασίας.

Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Σχολικής Διοίκησης και του Εκπαιδευτικού Έργου

Οι αναδυόμενες τεχνολογίες καθιστούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της σχολικής διοίκησης και του εκπαιδευτικού έργου κρίσιμο για το μέλλον της εκπαίδευσης. Εξοικειωθείτε με τα ψηφιακά εργαλεία που ευνοούν την οργάνωση-διοίκηση μιας σχολικής μονάδας, αλλά και με έννοιες όπως η τεχνητή νοημοσύνη (AR), το Internet of Things (IoT) και οι ψηφιακές πραγματικότητες.

Έναρξη κάθε προγράμματος: Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Διάρκεια κάθε προγράμματος: 400 ώρες

Με τη συμμετοχή σας στα προγράμματα θα:

  • Μπορείτε να απαντήσετε στις νέες προκλήσεις.
  • Γνωρίσετε εργαλεία και δραστηριότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν στη σύγχρονη και την ασύγχρονη εκπαίδευση.
  • Βελτιώσετε τις διδακτικές πρακτικές σας αναφορικά με τις δεξιότητες του 21ου αιώνα.
  • Προετοιμαστείτε για το σχολείο του μέλλοντος.