Συμβουλές για να προετοιμαστείς για την εξεταστική

Αν ετοιμάζεσαι για την εξεταστική, μην αφήσεις το διάβασμα μέχρι την τελευταία στιγμή. Για να διευθετήσεις τη διαχείριση του χρόνου σου , όρισε ένα χρονοδιάγραμμα για τη μελέτη σου.

συμβουλές εξεταστική

Σημείωσε πόσες εξετάσεις έχεις και τις ημέρες που δίνεις. Στη συνέχεια, οργάνωσε τη μελέτη σου ανάλογα. Μπορεί να θέλεις να δώσεις σε ορισμένες εξετάσεις περισσότερο χρόνο μελέτης από άλλες, οπότε βρες μια ισορροπία με την οποία να αισθάνεσαι άνετα.

Οργάνωσε το χώρο μελέτης σου

Βεβαιώσου ότι έχεις αρκετό χώρο για να απλώσεις τα βιβλία και τις σημειώσεις σου. Επίσης φρόντισε το δωμάτιο που θα μελετάς να έχει αρκετό φως και να κάθεσαι σε μια άνετη καρέκλα.

Προσπαθήστε να απαλλαγείς από όλους τους περισπασμούς και βεβαιώσου ότι αισθάνεσαι όσο πιο άνετα για να μπορείς να εστιάσεις στο διάβασμα, όσο το δυνατόν περισσότερο. Για μερικούς ανθρώπους, αυτό μπορεί να σημαίνει σχεδόν απόλυτη σιωπή, για άλλους, η μουσική υπόκρουση βοηθά. Κάποιοι από εμάς χρειάζονται τα πάντα τακτοποιημένα και οργανωμένα για να συγκεντρωθούν, ενώ άλλοι ευδοκιμούν σε ένα πιο ακατάστατο περιβάλλον. Σκέψου τι λειτουργεί για εσένα και αφιέρωσε χρόνο για να το κάνεις σωστά.

Οργάνωσε ομάδες μελέτης με τους συμφοιτητές σου

Μάζεψε μερικούς φίλους σου, για να διαβάσετε μαζί. Μπορείς να έχεις ερωτήσεις στις οποίες μπορούν να σε βοηθήσουν και το αντίστροφο. Εφόσον φροντίζετε να παραμένετε εστιασμένοι στο θέμα για ένα συμφωνημένο χρονικό διάστημα, αυτός μπορεί να είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους μελέτης.

Κάνε τακτικά διαλείμματα

Ενώ μπορεί να πιστεύεις ότι είναι καλύτερο να μελετάς για όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες, αυτό μπορεί στην πραγματικότητα να είναι αντιπαραγωγικό. Αν ετοιμαζόσουν για μαραθώνιο , δεν θα προσπαθούσες να τρέχεις 24 ώρες την ημέρα. Ομοίως, μελέτες έχουν δείξει ότι για τη μακροπρόθεσμη διατήρηση της γνώσης, τα τακτικά διαλείμματα βοηθάνε πραγματικά.

Ο καθένας είναι διαφορετικός, γι’ αυτό ανέπτυξε μια ρουτίνα μελέτης που λειτουργεί για εσένα. Εάν μελετάς καλύτερα το πρωί, ξεκίνησε νωρίς πριν κάνεις ένα διάλειμμα το μεσημέρι. Ή, εάν είσαι πιο παραγωγικός τη νύχτα, κάνε ένα μεγαλύτερο διάλειμμα νωρίτερα, ώστε να είσαι έτοιμος να ηρεμήσεις το απόγευμα.