Aπίθανα μυστικά που δεν ξέρατε για τον Χάρι Πότερ!

Η σειρά της JK Rowling, ο Χάρι Πότερ, έχει μεταμορφώσει και επηρεάσει πολλά παιδιά στον κόσμο, με περισσότερους από έναν τρόπους, και είναι αυτονόητο ότι αυτά τα μαγικά βιβλία και οι ταινίες έχουν αποτυπωθεί στο μυαλό μας, λόγω του καθαρού επιπέδου ποιότητας όσον αφορά την ιστορία, τους χαρακτήρες, τις παραδόσεις και διάφορα άλλα στοιχεία που δημιουργήθηκαν προσεκτικά.

χάρι πότερ μυστικά που δεν ξέρατε

Η κλασική μάχη μεταξύ του καλού και του κακού έγινε με έναν λαμπρό τρόπο που λίγοι άνθρωποι θα μπορέσουν να αντιγράψουν, πόσο μάλλον να ξεπεράσουν.

Ωστόσο  έχοντας κατά νου ότι ο Χάρι Πότερ είναι μια σειρά που προορίζεται για παιδιά,  υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπερδέψουν ακόμη και τους πιο σκληροπυρηνικούς θαυμαστές, λόγω των περίεργων, παράξενων και  κατά καιρούς  ανατριχιαστικών επιπτώσεων αυτών των στοιχείων. Πρέπει να αναρωτηθεί κανείς τι ακριβώς περνούσε από το μυαλό της JK Rowling όταν σκέφτηκε ότι θα ήταν καλή ιδέα να συμπεριλάβει τέτοια στοιχεία σε ένα βιβλίο φιλικό προς την οικογένεια. Αν αναρωτιέστε ποιες ακριβώς είναι αυτές οι σκηνές αρχικά, αφήστε μας να σας δώσουμε μια καλύτερη εικόνα αυτής της κατάστασης απαριθμώντας τα πιο ανησυχητικά μυστικά που δεν γνωρίζατε καν ότι υπήρχαν στο Χάρι Πότερ.

Ο Χάρι και ο Βόλντεμορτ είναι πραγματικά συγγενείς

Ναι, καλά διαβάσατε. Οι δύο όψεις του καλού και του κακού, γύρω από τις οποίες δομείται ολόκληρη η ιστορία εξαρχής, σχετίζονται εξ’ αίματος. Ομολογουμένως, αυτή η σχέση μπορεί να είναι παράξενη, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι αυτή η σχέση εξακολουθεί να υπάρχει. Οι Πέβερελ είναι οι κύριοι ένοχοι για αυτή τη σχέση, οι άνθρωποι που ήταν το κύριο θέμα μιας δημοφιλούς ιστορίας στον κόσμο των μάγων.

Το όνομα αυτής της ιστορίας είναι “The Tale of Three Brothers”. Αυτή η σχέση εκτείνεται σε γενιές και υπονοεί ότι οι Weasley, οι Dursley, οι Potters και οι Riddles συνδέονται όλοι με τη μία ή την άλλη μορφή. Είναι σίγουρα ένα ενδιαφέρον γεγονός, και μπορεί επίσης να εξηγήσει γιατί ο Βόλντεμορτ και ο Χάρι είχαν μια τόσο βαθιά σχέση.

Ο Χάρι δεν μπορεί να μιλήσει άλλο στα φίδια

Η Κάμαρα με τα Μυστικά είναι ένα αξέχαστο κεφάλαιο στο σύμπαν του Χάρι Πότερ. Έδειχνε μια πιο σκοτεινή πλευρά του Χόγκουαρτς και του κόσμου των μάγων και έδινε τον τόνο για τις υπόλοιπες περιπέτειες στις οποίες ο Χάρι θα έπαιζε  ρόλο. Μια εμβληματική στιγμή από το βιβλίο (και κατ’ επέκταση στη ταινία), ήρθε όταν ο Χάρι ήταν ικανός να μιλήσει με ένα φίδι που είχε επινοήσει ο Μαλφόι.

Αλλά από τότε, ο Χάρι δεν μπορεί να μιλήσει πια με τα φίδια. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι η σχέση του με τον Λόρδο Βόλντεμορτ διακόπηκε, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει πλέον καμία σχέση με αυτά τα ερπετά.

Μπορείς να κάνεις μαγικά χωρίς ραβδί και να πετάξεις χωρίς σκουπόξυλα

Στο σύμπαν του Χάρι Πότερ, η σημασία των ραβδιών έχει δηλωθεί ξανά και ξανά, και για καλό λόγο. Ραβδιά που είναι σπασμένα, φθηνά ή δεν είναι προσαρμοσμένα σύμφωνα με τις μαγικές ικανότητες του χρήστη γενικά θα οδηγήσουν σε πολλά προβλήματα. Και κανείς δεν θα ήθελε το μοναδικό όργανο της μαγείας του να είναι αναποτελεσματικό εκτός κι αν, δηλαδή, υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να κάνεις μαγικά χωρίς τη χρήση ραβδιών.

Η μαγεία χωρίς ραβδί είναι δυνατή στον κόσμο των μάγων. Στην πραγματικότητα, η εικόνα που φαίνεται παραπάνω υπογραμμίζει ακριβώς μια τέτοια περίπτωση, όπου ένα άτομο στο The Leaky Cauldron χρησιμοποιεί μαγεία χωρίς ραβδί για να ανακατεύει το φλιτζάνι του καφέ του. Ο Ντάμπλντορ επίσης χρησιμοποιεί μαγεία χωρίς ραβδί πολλές φορές και στις ταινίες.

Είναι επίσης δυνατό να πετάξεις χωρίς σκουπόξυλα. Τα σκουπόξυλα είναι μια εμβληματική πτυχή του Χάρι Πότερ . Φυσικά, δεν είναι ότι η Ρόουλινγκ εφηύρε την έννοια της χρήσης σκούπας για να πετάξει. Ωστόσο, όπως και στην προηγούμενη καταχώρηση, οι σκούπες δεν είναι απαραίτητες για να πετάξουν οι άνθρωποι. Η λογική που κρύβεται πίσω από αυτό είναι εκπληκτικά καλά μελετημένη.

Βασικά, τα ραβδιά και οι σκούπες είναι εργαλεία που διοχετεύουν τη μαγεία. Ενώ κάνουν τη διαδικασία πτήσης πιο εύκολη, δεν απαιτείται από έναν έμπειρο μάγο να χρησιμοποιήσει αυτά τα εργαλεία για να μπορεί να χρησιμοποιήσει τη μαγεία. Μπορεί να τα απορρίψει εάν το επιθυμεί, αν και δεν συνιστάται, καθώς η μαγεία που δεν διοχετεύεται σωστά μπορεί να καταλήξει να είναι ασταθής και επικίνδυνη.