ΕΚΠΑ: Elearning, Ψηφιακή Διακυβέρνηση και Δημόσια Διοίκηση

Ως ψηφιακή διακυβέρνηση ορίζεται η βελτίωση της εσωτερικής λειτουργίας των φορέων του δημοσίου τομέα μειώνοντας το οικονομικό κόστος των δημοσίων υπηρεσιών και τον χρόνο συναλλαγής με τους πολίτες. 

ψηφιακή διακυβέρνηση

Μέσω της καινοτομίας και της ψηφιακής διακυβέρνησης, τα κράτη σε όλο τον κόσμο μπορούν να είναι πιο αποτελεσματικά, να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες και τις επιχειρήσεις, να ανταποκρίνονται στα αιτήματα των πολιτών με διαφάνεια και λογοδοσία, αποκαθιστώντας έτσι την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τα κράτη τους.


Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με το βασικό θεσμικό πλαίσιο που διέπει την ψηφιακή διακυβέρνηση, παράλληλα δε να ενημερωθούν για τις σύγχρονες σημαντικές εξελίξεις στον κλάδο αυτό και να εξοικειωθούν με την ερμηνεία και την πρακτική εφαρμογή του σε διάφορες εκφάνσεις της καθημερινότητας ενός δημοσίου υπαλλήλου ή του πολίτη εν γένει.


Σε αυτό το πλαίσιο στο πρόγραμμα αναλύεται η χρήση της Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) από τη Δημόσια Διοίκηση για τη διεξαγωγή ενός ευρέος φάσματος αλληλεπιδράσεων με πολίτες και επιχειρήσεις, ώστε να καταστεί δυνατή η καινοτομία στην ψηφιακή διακυβέρνηση.


Επιπλέον, το πρόγραμμα φιλοδοξεί να μεταδώσει συμπυκνωμένη γνώση του ισχύοντος κανονιστικού πλαισίου, πλαισιωμένη από την ερμηνεία των βασικών κανόνων του. Η διωκόμενη εμβάθυνση στις γενικές αρχές και βασικές έννοιες της ψηφιακής διακυβέρνησης αναμένεται να θωρακίσει την ήδη υφιστάμενη γνώση του εκπαιδευόμενου, εξασφαλίζοντας τις προϋποθέσεις για την εξέλιξη της αντίληψής του για τα σχετικώς αναφυόμενα ζητήματα. Ειδικότερα, το πρόγραμμα φιλοδοξεί να εφοδιάσει τους εκπαιδευόμενους με τις απαραίτητες γνώσεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση, προκειμένου να εξελιχθούν επαγγελματικά και να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους γνώσεις σε θέματα της Δημόσιας Διοίκησης.

Στο πλαίσιο αυτό θα παρουσιαστούν οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες που διαθέτει το κράτος μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης.


Το πρόγραμμα απευθύνεται σε δημοσίους υπαλλήλους, το καθήκον των οποίων συναρτάται με τη χρήση τεχνολογίας πληροφορικής και ενημέρωσης και καλούνται καθημερινά να εξυπηρετήσουν το προσερχόμενο σε αυτούς κοινό.

Επιπλέον, το πρόγραμμα απευθύνεται σε νομικούς, συμβολαιογράφους, φοροτεχνικούς, εργαζόμενους σε ΜΚΟ και σε όσους σχετίζονται με την καθημερινή διεκπεραίωση υποθέσεων πολιτών για εξυπηρέτηση από τις δημόσιες υπηρεσίες.

Περισσότερα εδώ.