Tips για σωστό καθαρισμό προσώπου!

Το υπέροχο δέρμα δεν είναι απλώς θέμα DNA. Οι καθημερινές σας συνήθειες, στην πραγματικότητα, έχουν μεγάλο αντίκτυπο σε αυτό που βλέπετε στον καθρέφτη.

καθαρισμός προσώπου

Ο σχολαστικός καθαρισμός του δέρματος είναι σημαντικός για την απομάκρυνση των ρύπων, των νεκρών κυττάρων του δέρματος, του μακιγιάζ και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φράξει τους πόρους σας ή να προκαλέσει γενική θαμπάδα. Επίσης ανάλογα με τον τύπο του καθαριστικού που χρησιμοποιείτε, θα μπορούσε  να βοηθήσει στη θεραπεία συγκεκριμένων δερματικών παθήσεων, όπως η ακμή.

Τα καθαριστικά προσώπου είναι ένα από τα πιο σημαντικά προϊόντα στη ρουτίνα περιποίησης του δέρματος, επειδή τα χρησιμοποιούμε τακτικά. Ωστόσο, ο βαθμός φροντίδας που λαμβάνει κάθε άτομο με το καθαριστικό και τη ρουτίνα καθαρισμού του διαφέρει. Μερικοί άνθρωποι αρκούνται στο να πλένουν το πρόσωπό τους μία φορά την ημέρα χρησιμοποιώντας σαπούνι και νερό, ενώ άλλοι έχουν μια λεπτομερή ρουτίνα καθαρισμού βήμα προς βήμα που περιλαμβάνει πολλά προϊόντα καθαρισμού. 

Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα προϊόντα καθαρισμού για τον τύπο του δέρματός σας. Μάθετε αν έχετε ουδέτερο, λιπαρό, ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα και αγοράστε το κατάλληλο καθαριστικό για τον τύπο του δέρματός σας. Γενικά, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα απαλό, μη λειαντικό καθαριστικό προσώπου για το πρόσωπό σας. Αποφύγετε τα καθαριστικά που περιέχουν αλκοόλ.

Σκεφτείτε τον διπλό καθαρισμό, ειδικά αν φοράτε μακιγιάζ. Συνήθως, παραμένει πολλή βρωμιά στο δέρμα σας μετά από έναν καθαρισμό, επομένως ένας δεύτερος καθαρισμός βοηθά στην απομάκρυνση περισσότερης βρωμιάς από το δέρμα σας.

Κάποιες από εμάς, ειδικά αυτές που δεν φοράνε μακιγιάζ, δεν πλένουν το πρόσωπό τους τα βράδια. Αυτό είναι επιζήμιο για το δέρμα του προσώπου σας επειδή συλλέγει βρωμιά όλη την ημέρα. Αν την αφήσετε να καθίσει στους πόρους σας κατά τη διάρκεια της νύχτας θα οδηγήσει σε φραγμένους πόρους, μαύρα στίγματα, ακόμη και ακμή. Από την άλλη πλευρά, άλλες έχουν εμμονή με το πλύσιμο του προσώπου τους και το κάνουν πολλές φορές την ημέρα. Αυτό είναι περιττό και μπορεί επίσης να είναι επιζήμιο για το δέρμα σας. Το υπερβολικό πλύσιμο θα ερεθίσει το δέρμα σας και θα το στεγνώσει. Εάν έχετε λιπαρό δέρμα, η ξηρότητα που προκαλείται από το συχνό πλύσιμο θα προκαλέσει το δέρμα σας να παράγει ακόμη περισσότερη λιπαρότητα, οδηγώντας σε εξάρσεις. Η μόνη φορά που θα πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας περισσότερες από δύο φορές την ημέρα είναι εάν ιδρώνετε πολύ κατά τη διάρκεια της ημέρας ή εάν γυμνάζεστε στη μέση της ημέρας. Η εφίδρωση είναι καλή για το δέρμα σας γιατί αφαιρεί τυχόν ακαθαρσίες από τους πόρους σας.

Κάντε απολέπιση σωστά και τακτικά. Η απολέπιση μπορεί να είναι πολύ ευεργετική για το δέρμα σας καθώς απαλλάσσεται από το νεκρό δέρμα και καθαρίζει τους φραγμένους πόρους αφήνοντας το πρόσωπό σας λείο. Για κανονικό δέρμα, μπορείτε να κάνετε απολέπιση δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα, αλλά για το ευαίσθητο δέρμα, είναι καλύτερο ναο κάνετε μόνο μία φορά την εβδομάδα. Το βήμα της απολέπισης μπορεί να είναι τόσο απλό όσο η χρήση ενός scrub προσώπου.


Αφού καθαρίσετε και απολεπίσετε το πρόσωπό σας, πρέπει να φροντίσετε να το ξεπλύνετε σωστά, ώστε όλη η βρωμιά και το καθαριστικό προσώπου να φύγουν από το πρόσωπό σας. Οποιοδήποτε προϊόν παραμένει στο δέρμα σας θα φράξει τους πόρους σας με αποτέλεσμα να προκαλέσει σπυράκια. Και πάλι, χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό για να ξεπλύνετε το πρόσωπό σας. Καθώς ξεπλένεστε, τρίψτε προσεκτικά τις περιοχές που έχει συσσωρευτεί αφρός, όπως τα πλαϊνά της μύτης, η γραμμή των μαλλιών και τα φρύδια σας.

Στεγνώστε τα με μια μαλακή πετσέτα προσώπου. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε μια βρώμικη πετσέτα χεριών ή την ίδια πετσέτα που χρησιμοποιούσατε για να σκουπίσετε το σώμα σας. Αυτό θα αναιρέσει όλη τη σκληρή δουλειά που έχετε κάνει μέχρι τώρα, εισάγοντας ξανά μικρόβια και βακτήρια στο πρόσωπό σας. Στεγνώστε το πρόσωπό σας αντί να το τρίψετε. Το τρίψιμο τραβάει το ευαίσθητο δέρμα σας και το ερεθίζει. Μόλις ολοκληρώσετε τον καθαρισμό, τονώστε και ενυδατώστε το δέρμα σας για να κλειδώσετε την υγρασία που εισαγάγατε στο πρόσωπό σας κατά τη διαδικασία καθαρισμού. Προσθέστε οποιοδήποτε τονωτικό ή ενυδατικό προϊόν και θυμηθείτε να είστε απαλοί γύρω από την περιοχή των ματιών σας.