Elearning ΕΚΠΑ: Δεξιότητες Αυτοηγεσίας

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση των συμμετεχόντων/ουσών σε δεξιότητες που αφορούν το πεδίο της αυτοηγεσίας, μέσα από τη θεωρία, την παροχή παραδειγμάτων, μελετών περίπτωσης και καλών πρακτικών.

δεξιότητες αυτοηγεσίας

Η αυτοηγεσία αποτελεί ένα σύνολο δεξιοτήτων που επιτρέπει στο άτομο να ηγηθεί του εαυτού του και, κατ’ επέκταση, να μπορεί να ηγηθεί των άλλων και να τους παρακινεί.


Οι εκπαιδευόμενοι/ες θα έρθουν σε επαφή με έννοιες όπως η αυτογνωσία και η αυτο-οργάνωση, τις οποίες στη συνέχεια θα συσχετίσουν με παραμέτρους που αφορούν τον έλεγχο διάφορων καταστάσεων -ενίοτε δύσκολων- με τις οποίες θα έρθουν αντιμέτωποι/ες. Παρουσιάζονται αποτελεσματικοί τρόποι επίτευξης στόχων και μεθοδολογία ορθού προγραμματισμού, δημιουργίας βημάτων δράσης και ενεργειών με τις οποίες τα άτομα αυξάνουν την πιθανότητα να οδηγηθούν στην επιτυχία.

Παράλληλα, οι εκπαιδευόμενοι/ες θα εξοικειωθούν με την έννοια της αβεβαιότητας καθώς και με τους τρόπους διαχείρισης αυτής κατά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Τέλος, παρακινούνται να αναπτύξουν καινοτομική σκέψη και να αντιληφθούν τη συμβολή της επιχειρηματικότητας προς αυτή την κατεύθυνση.


Συνολικά, το πρόγραμμα εστιάζει στις προκλήσεις που συναντά ο καθένας και η καθεμία και αφορά τη διαδικασία της αναζήτησης της καλύτερης εκδοχής του εαυτού, μέσω της αυτο-βελτίωσης και της διαρκούς αναζήτησης της γνώσης.

Για να δείτε περισσότερα προγράμματα της κατεύθυνσης «Ανάπτυξη Επαγγελματικών Δεξιοτήτων» πατήστε εδώ.