Μεταπτυχιακό: «Πλανητική Περιβαλλοντική Αλλαγή, Διαχείριση και Τεχνολογία»

Το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου λειτουργεί για το ακαδημαϊκό έτος 2022- 2023 Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Πλανητική Περιβαλλοντική Αλλαγή, Διαχείριση και Τεχνολογία» (ΦΕΚ 2548/τ.Β΄/27.06.2019), το οποίο οδηγεί σε Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) στην «Πλανητική Περιβαλλοντική Αλλαγή, Διαχείριση και Τεχνολογία / M.Sc. in Global Environmental Change, Management and Technology» με τρεις Κατευθύνσεις:

πλανητική περιβαλλοντική
  1. Περιβαλλοντική Πολιτική και Διατήρηση Βιοποικιλότητας (Environmental Policy and Biodiversity Conservation)
  2. Οικολογική Μηχανική, Ενέργεια και Κλιματική Αλλαγή (Ecological Engineering, Energy and ClimateChange)
  3. Research in Environmental Sciences (Έρευνα στις Επιστήμες Περιβάλλοντος)

Σκοπός του Π.Μ.Σ. είναι η μεταπτυχιακή εξειδίκευση επιστημόνων σε θέματα Πλανητικής Περιβαλλοντικής Αλλαγής, Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας, με εξειδίκευση στα πεδία: (α) της Περιβαλλοντικής Πολιτικής, της Οικολογίας, της Βιολογίας της Διατήρησης και των Περιβαλλοντικών/Οικολογικών Οικονομικών, (β) της Οικολογικής Μηχανικής, της Ενέργειας και των Τεχνολογιών Χαμηλού Άνθρακα υπό το πρίσμα της Κλιματικής Αλλαγής και (γ) στις Επιστήμες Περιβάλλοντος, μέσω της εκπόνησης εφαρμοσμένης έρευνας.

Απευθύνεται σε πτυχιούχους Τμημάτων Θετικών, Γεωπονικών, Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιστημών, και Πολυτεχνικών Σχολών, καθώς και πτυχιούχων άλλων τμημάτων Πανεπιστημίων της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί/ες και πτυχιούχοι Τμημάτων ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου. Επίσης, γίνονται δεκτοί/ες πτυχιούχοι από τα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Σ.Ε.Ι.) της χώρας, ήτοι οι απόφοιτοι/ες από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) από τη Σχολή Ικάρων (ΣΙ), (άρθρο 88 Ν.3883/2010 ΦΕΚ 167/24-9-2010, τ. Α΄), από τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) και τη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ)