22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος

Από το 2000, το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος έχει μετατραπεί σε ένα από τα βασικά ραντεβού του φεστιβαλικού ημερολογίου, μια μεγάλη γιορτή με τα καλύτερα του γαλλόφωνου σινεμά.

γαλλόφωνος κινηματογράφος

Πάνω από πενήντα ταινίες παρουσιάζονται κάθε χρόνο, από όλες τις χώρες μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας.

Το διαγωνιστικό τμήμα επιτρέπει στο κοινό να δει σε πρώτη προβολή ταινίες, παρουσία των συντελεστών, ενώ το Πανόραμα παρουσιάζει όλη τη γκάμα του γαλλόφωνου κινηματογράφου, μια μοναδική ευκαιρία να δει κανείς αυτές τις ταινίες στη μεγάλη οθόνη. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει και το Νεανικό τμήμα, για τους μικρότερους φεστιβαλικούς φίλους μας, μια Carte Blanche σε ένα γαλλικό φεστιβάλ, τις Ειδικές Προβολές, καθώς και ένα θεματικό αφιέρωμα.

Από τις 29 Μαρτίου έως τις 6 Απριλίου 2022 το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου προσκαλεί τους σινεφίλ από κάθε γωνιά της Ελλάδας σ’ ένα ταξίδι στην 7η Τέχνη, μέσα από ένα πρόγραμμα προβολών και συναντήσεων με τους δημιουργούς γαλλικών και γαλλόφωνων ταινιών.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Το πλήρες πρόγραμμα θα παρουσιαστεί την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 και ώρα 12:00 στο Auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, η οποία θα μεταδίδεται και απευθείας μέσα από την ιστοσελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου.