Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Παίρνουμε μια ανάσα μετά το 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 20 Μαρτίου και επιστρέφουμε στις σκοτεινές αίθουσες του Φεστιβάλ με τέσσερις νέες ταινίες και μια επιλογή προγράμματος του 22ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος.

ταινίες φεστιβάλ θεσσαλονίκης

Στο Ολύμπιον μη χάσετε το ταξικό θρίλερ Νέα Τάξη του Μισέλ Φράνκο, όπου ο πολυβραβευμένος μεξικάνος σκηνοθέτης μιλά απροκάλυπτα για το έγκλημα και τη διαφθορά στη χώρα του.

Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας, ο Φρεντ Καβαγιέ μάς μεταφέρει ιδανικά στην κλειστοφοβική ατμόσφαιρα της γερμανικής κατοχής στο Παρίσι, μέσα από το συναρπαστικό αγωνιώδες δράμα του Αντίο κύριε Χάφμαν, με τον εξαιρετικό Ντανιέλ Οτέιγ στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης βλέπουμε το ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου, Τελευταίο ταξίδι, ένα αφιέρωμα σε δύο ταξίδια που καθόρισαν την φιλοσοφική και πολιτική σκέψη του Καζαντζάκη και του κόστισαν τη ζωή του. Η ταινία απέσπασε το βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφων (ΠΕΚΚ) στο 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.  

Στην αίθουσα Σταύρος Τορνές παρακολουθούμε το πολύχρωμο πορτρέτο μιας δυνατής ηρωίδας, η οποία μάχεται –μόνη εναντίον όλων– για την ελευθερία. Το φιλμ Η βασίλισσα της κυψέλης της Μπλέρτα Μπασόλι.

Την Τετάρτη 30 Μαρτίου και μέχρι την Τετάρτη 6 Απριλίου υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά στις αίθουσές μας, μετά από δύο χρόνια πανδημίας, μια επιλογή 16 ταινιών του 22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας

Υπενθυμίζουμε ότι οι αίθουσες του Φεστιβάλ λειτουργούν ως αμιγείς χώροι και η είσοδος στις κινηματογραφικές αίθουσες γίνεται κατόπιν επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Βρείτε τις αναλυτικές οδηγίες για το υγειονομικό πρωτόκολλο στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ΕΔΩ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Γενική είσοδος: 7,5€

Τρίτη & Πέμπτη 1+1: 7,5€

Φοιτητικό & κάρτα ανεργίας: 6€

Περισσότερα εδώ.