«Τελευταίο ταξίδι»: αποσπάσματα από τις σημειώσεις του Νίκου Καζαντζάκη

Οι συντελεστές του νέου ντοκιμαντέρ «Τελευταίο Ταξίδι», του Άρη Χατζηστεφάνου, σας περιμένουν σε μια εκδήλωση για την έναρξη των προβολών στην Αθήνα, στον Κινηματογράφο Τριανόν.

τελευταίο ταξίδι

Ύστερα από τη βράβευση στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το ντοκιμαντέρ επιστρέφει στις αίθουσες από τις 24 Μαρτίου και για μια εβδομάδα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και στις 30 Μαρτίου για μια προβολή στην Πάτρα.


Την πρώτη ημέρα των προβολών στον κινηματογράφο Τριανόν ο σκηνοθέτης Άρης Χατζηστεφάνου συνομιλεί με τον Γιάννη Αγγελάκα, την Όλια Λαζαρίδου και όλους τους συντελεστές του ντοκιμαντέρ και απαντούν στις ερωτήσεις του κοινού.Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ…


Εξήντα πέντε χρόνια μετά το θάνατο του μεγάλου συγγραφέα, ο Γ.Αγγελάκας και η Ό.Λαζαρίδου διαβάζουν αποσπάσματα από τις σημειώσεις του Νίκου και της Ελένης Καζαντζάκη, ενώ η κάμερα «σχολιάζει» με πολιτική ματιά τον κόσμο που θα συναντούσαν σήμερα στα ταξίδια τους. Οι παλιοί αχθοφόροι αφήνουν τις χειράμαξες και γίνονται ντελίβερι της διαμοιραστικής οικονομίας ενώ ιερόδουλες στέκονται στα ίδια πεζοδρόμια του Τόκιο που κάποτε ενέπνευσαν τον σκηνοθέτη Φριτς Λανγκ στην ταινία Metropolis.

Η ιστορία εκτυλίσσεται με φόντο τη σύγκρουση υπερδυνάμεων για την κυριαρχία στην Ανατολική Ασία αλλά και μια πανδημία που ξεκινά – τότε όπως και τώρα – από την Ασία για να καλύψει ολόκληρο τον πλανήτη.Τα γυρίσματα στην Ιαπωνία διήρκησαν ένα χρόνο και εμπλουτίζονται με στιγμιότυπα από anime, video games και ιαπωνικά manga.

Το μοντάζ υπογράφει και αυτή τη φορά ο Άρης Τριανταφύλλου, ενώ ο μουσικός παραγωγός Rsn δημιουργεί την πρωτότυπη μουσική με Jazz, Trip Hop και Electronica ήχους. To Post Production επιμελήθηκε ο Θάνος Τσάντας.

Επεξεργασία ήχου Αρης Αζιλαζιάν και Γιάννης Μαρκοπουλιωτης. Σχεδιασμός αφίσας Λουίζα Καραγεωργίου.Περισσότερες πληροφορίες στο site μας https://moviementa.com/last-voyage/