Οι Whereswilder ανάμεσα στους 9 φιναλίστγια τα ευρωπαϊκά HEMI Music Awards 2022!

Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, μαζί με τους 9 εταίρους του HEMI (Hub for the Exchange of Music Innovation), σας ανακοινώνουν με μεγάλο ενθουσιασμό ότι το συγκρότημα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη 2η φάση των HEMI Music Awards (HMA) είναι οι μοναδικοί Whereswilder.

whereswilder τεχνόπολη

Το αθηναϊκό rock κουαρτέτο με τον neo-psychedelic ήχο, που ξεκίνησε το 2014 και μετράει ήδη τρία LP στο ενεργητικό του, αντλεί από τη μουσική πολυμορφία της δεκαετίας του ’70 συνδυάζοντας με μοναδικό τρόπο το rock, τη funk και τη soul με την τραγουδοποιία της εποχής. Οι Whereswilder έχουν παίξει σε πολυάριθμα μεγάλα φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχουν περιοδεύσει σε όλη την Ευρώπη ενώ έχουν μοιραστεί το stage με μερικές από τις σημαντικότερες μπάντες της σκηνής.

Μαζί με τους Whereswilder, ακόμα 8 καλλιτέχνες και συγκροτήματα από 9 χώρες της Κεντρικής & Νοτιοανατολικής Ευρώπης – όλοι τους πολύ ιδιαίτεροι και προερχόμενοι από μια μεγάλη γκάμα μουσικών ειδών – έχουν προχωρήσει στη φάση των 9 φιναλίστ. Ξεκινάμε με τις ονειρικές μελωδίες και τη παρουσία γεμάτη ενέργεια της Aiko από την Τσεχία, τους Εσθονούς Holy Motors από το Ταλίν, μια μετα-σοβιετική μπάντα καουμπόηδων που ακούγεται σαν να έρχεται κατευθείαν από την Άγρια Δύση, αλλά και μια αρχέγονη σαμάνικη φωνή που μπολιάζεται με απαλούς ηλεκτρονικούς ήχους, τους Ούγγρους Deva. Τη Σλοβενία εκπροσωπούν οι Pantaloons που συνδυάζουν ένα ηλεκτρονικό στυλ με νότες jazz, funk, breakbeat και dubstep, την Πολωνία οι indie Alfah Femmes που αντλούν τον ήχο τους από την art μέχρι και την synth pop και τη Βόρεια Μακεδονία οι Zulu 3.4 που μας φέρνουν μια νέα μουσική εμπειρία μέσω από μια πολύ ιδιαίτερη fusion jazz μίξη. Και κλείνουμε με τα τραχιά synthesizers, τα έντονα riffs και τα ζωηρά κρουστά των Ρουμάνων Zimbru και την ανορθόδοξη pop των Σέρβων KOIKOI.

Οι συνολικά 9 φιναλίστ θα έχουν πλέον πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικές δράσεις και εξατομικευμένο mentoring αναπτύσσοντας έτσι τις δεξιότητές τους στην επικοινωνία και στα οικονομικά, ώστε να είναι έτοιμοι για διεθνή καριέρα.

Ακόμη, θα έχουν την ευκαιρία να περιοδεύσουν σε ευρωπαϊκά φεστιβάλ, να έρθουν σε επαφή με bookers, managers και άλλους επαγγελματίες του μουσικού κλάδου, να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες networking στα 9 συνεργαζόμενα events του HEMI  ενώ κάθε ένας από τους 9 φιναλίστ θα λάβει βραβείο ίσης αξίας με 2.000 ευρώ!

Οι 9 φιναλίστ των HMA επιλέχθηκαν μεταξύ των 27 υποψηφίων που συμμετείχαν στην πρώτη φάση της διοργάνωσης από τα 27 μέλη διεθνούς κριτικής επιτροπής, αναγνωρισμένους επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας, διοργανωτές φεστιβάλ, promoters, export-office managers, managers συναυλιακών χώρων και μουσικούς συντάκτες. Γνώρισέ τους όλους πατώντας εδώ!


Τα HEMI Music Awards (HMA) είναι ένα talent program για καλλιτέχνες που θέλουν η μουσική τους να φτάσει σε νέες αγορές και κοινά, που αισθάνονται έτοιμοι να χτίσουν διεθνή καριέρα. Διοργανώνεται από το HEMI (Hub for the Exchange of Music Innovation), μία ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που στόχο έχει την παροχή υποστήριξης σε καλλιτέχνες και επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας που προέρχονται από τις 9 χώρες που συμμετέχουν στο HEMI: Τσεχία, Εσθονία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Βόρεια Μακεδονία, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία και Σλοβενία.