Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, από την Πέμπτη 14 έως 20 Απριλίου 2022.

ταινίες φεστιβάλ θεσσαλονίκης

Η Αγία Έμυ, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Αρασέλης Λαιμού, ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό ντεμπούτο με ένα αναπάντεχο θέμα, που μας ταξιδεύει στα άδυτα της φιλιππινέζικης κοινότητας της Αθήνας, κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στην αίθουσα Σταύρος Τορνές. 

Στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης υποδεχόμαστε το νέο ντοκιμαντέρ της Νίνας Μαρίας Πασχαλίδου Femicidio, που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση για την πρόληψη και αντιμετώπιση της έμφυλης βίας. 

Επίσης, συνεχίζονται στις αίθουσες του Φεστιβάλ:

  • Η ταινία Η πόλη και η πόλη των Χρήστου Πασσαλή και Σύλλα Τζουμέρκα. Έξι κεφάλαια από́ τη ζωή́ και τα δεινά́ που υπέστη η εβραϊκή́ κοινότητα της Θεσσαλονίκης ενώνονται κινηματογραφικά́ με την πόλη του σήμερα. Το παρελθόν και το παρόν μιας πόλης, συναντιούνται και συγκλίνουν στις ρωγμές της. (αίθουσα Παύλος Ζάννας).
  • Η ταινία 16 φορές Άνοιξη της Σουζάν Λιντόν ένα ολόφρεσκο φιλμ που αποτυπώνει με ευαισθησία την εύθραυστη εφηβική ηλικία, το πρώτο καρδιοχτύπι και το αναπόφευκτο πέρασμα στην ενηλικίωση (αίθουσα Τζον Κασσαβέτης).
  • Το φιλμ Δεσμοί γυναικών του σπουδαίου εκπροσώπου του αφρικανικού κινηματογράφου, Μαχαμάτ Σαλέχ Χαρούν, μια καθηλωτική ιστορία γυναικείας αλληλεγγύης σε μια πατριαρχική κοινωνία (αίθουσα Τζον Κασσαβέτης).

Υπενθυμίζουμε ότι οι αίθουσες του Φεστιβάλ λειτουργούν ως αμιγείς χώροι και η είσοδος στις κινηματογραφικές αίθουσες γίνεται κατόπιν επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Βρείτε τις αναλυτικές οδηγίες για το υγειονομικό πρωτόκολλο στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ΕΔΩ