Διαδικτυακή Ημερίδα «Χώρος και Πολιτισμός: Συνύπαρξη εθνοτήτων, θρησκειών, πολιτισμών»

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών) και η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) διοργανώνουν το Σάββατο 16 Απριλίου 2022 και ώρα 10:30 π.μ., Διαδικτυακή Επιστημονική Ημερίδα, με θέμα: «Χώρος και Πολιτισμός: Συνύπαρξη εθνοτήτων, θρησκειών, πολιτισμών».

διαδικτυακή ημερίδα χώρος και πολιτισμός

Σκοπός της Ημερίδας είναι να τονιστούν πτυχές του ζητήματος της συνύπαρξης κοινοτήτων με διαφορετική γλώσσα, πολιτισμό και θρησκεία στις σύγχρονες κοινωνίες και να αναδειχθεί, με τις εισηγήσεις/ παρουσιάσεις των ομιλητών, η ειρηνική συνύπαρξη στην κοινωνία των πολιτών.

Τη Διαδικτυακή Ημερίδα θα συντονίζει η Ελένη Γ. Γαβρά, Καθηγήτρια Οικιστικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, ενώ χαιρετισμό και ομιλία θα απευθύνει ο Δρ Κωνσταντίνος Β. Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ.

Στην Ημερίδα θα συμμετάσχουν ο Εμμανουήλ Γ. Χαλκιαδάκης, Καθηγητής Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης, ο Κωνσταντίνος Γ. Νιχωρίτης, Καθηγητής Σλαβολογίας, ΒΣΑΣ Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, η Ελένη Ν. Χαραλαμπίδου, Υποψήφια Διδάκτωρ, ΒΣΑΣ, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ο Νικόλαος Λιάζος, Επίκουρος Καθηγητής Τουρκικής Γλώσσας και Πολιτισμού, ΒΣΑΣ, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ο Τσιπριάν – Λουκρέτσιους Σούτσιου, Αναπληρωτής Καθηγητής Ρουμανικής Γλώσσας και Πολιτισμού, ΒΣΑΣ, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ο Γεώργιος Μ. Κλοκίδης, Αρχαιολόγος, Διδάκτωρ, ΒΣΑΣ, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Η παραπάνω διαδικτυακή Ημερίδα θα μεταδοθεί από το κανάλι της ΟΑΚ στο YouTube. Το μόνο που απαιτείται είναι η σύνδεση μέσω του συνδέσμου: https://bit.ly/2J7COjq, επιλέγοντας τη συγκεκριμένη εκδήλωση που θα έχει τη σήμανση “LIVE” (Ζωντανή Μετάδοση).

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.