ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ: 28 Απριλίου στους κινηματογράφους

«Τα πάντα όλα»: Μία ξεκαρδιστική περιπέτεια με μεγάλη καρδιά και πληθωρική σκηνοθεσία, μία καταιγιστική υπαρξιακή κωμωδία σε ένα πολυσύμπαν με εναλλακτικές ζωές, μία διασκεδαστική αλληγορία για τον πολύπλοκο σύγχρονο κόσμο.

τα πάντα όλα

H Μισέλ Γεό (Τίγρης και Δράκος) και η Τζέιμι Λι Κέρτις υποδύονται απολαυστικά κόντρα ρόλους και υπηρετούν το τολμηρό και αντισυμβατικό όραμα δύο ευφυέστατων και μαξιμαλιστών δημιουργών, γνωστών ως Ντάνιελς.

Official Trailer (YouTube Link): 

Τα Πάντα Όλα (Everything Everywhere All at Once) | Online Trailer – YouTube

Σύνοψη

Η Έβελιν, μία εξουθενωμένη Κινεζοαμερικανίδα, όχι μόνο δεν μπορεί να συνεννοηθεί με τον πατέρα, τον σύζυγο και την κόρη της, αλλά δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τους φόρους της. Όταν της δίνεται η δυνατότητα να μεταπηδήσει σε άλλα σύμπαντα, τίποτα δεν την έχει προετοιμάσει για αυτό που την περιμένει.

Οι ηθοποιοί

«Το σενάριο ζωντάνεψε όταν αποφασίσαμε ότι η πρωταγωνίστρια θα ήταν η Μισέλ Γεό» λέει ο Σάινερτ. «Ήταν λίγο τρομαχτικό γιατί δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε κάποια άλλη και δεν ξέραμε αν θα δεχόταν. Ή αν ανακαλύπταμε ότι είναι φριχτός άνθρωπος, τότε η ταινία θα πέθαινε».

«Συνήθως με ζητούν για σοβαρούς ρόλους» λέει η ηθοποιός. Στην ταινία, όμως, είναι απεριποίητη και γεμάτη ελαττώματα. Το δίδυμο της έδωσε ένα νέο τρόπο να δει τον εαυτό της στη μεγάλη οθόνη. «Μου αρέσει να δουλεύω με νέους σκηνοθέτες γιατί δεν είναι συμβατικοί» λέει η ηθοποιός. Το ίδιο, άλλωστε, συνέβη και στην Τζέιμι Λι Κέρτις, που υποδύεται μία άθλια, λαλημένη υπάλληλο της εφορίας.

Ενώ η Κέρτις και η Γεό -καθώς και ο 92 ετών θρύλος Τζέιμς Χονγκ, που υποδύεται το πατέρα της Έβελιν- είναι βετεράνοι ηθοποιοί, οι συμπρωταγωνιστές τους έχουν άλλο υπόβαθρο. Ο ρόλος του Γουέιμοντ -που κινείται ανάμεσα σε τρυφερό σύζυγο και ήρωα- σημειώνει την επιστροφή του Κε Χούι Κουάν, που έχει παίξει σε ταινίες όπως το Ιντιάνα Τζόουνς και τα Goonies. Όμως, η καριέρα του δεν άνθησε ποτέ, καθώς αγωνιζόταν να βρει ρόλους ως νεαρός ασιάτης ηθοποιός. Τελικά, εργάστηκε σαν χορογράφος για σκηνές μάχης και βοηθός σκηνοθέτη του Γονγκ Καρ-γάι στο 2046. Η αλήθεια είναι ότι είχε εγκαταλείψει το Χόλιγουντ για δεκαετίες. «Στην οντισιόν ήταν γεμάτος ενέργεια» λέει ο Σάινερτ.

Η ταινία είναι το ντεμπούτο της Στέφανι Σου στη μεγάλη οθόνη, την οποία οι δημιουργοί είχαν σκηνοθετήσει σε ένα επεισόδιο του Awkwafina is Nora From Queens και που τους ενέπνευσε για να πλάσουν έναν ρόλο για εκείνη.

«Ξαναγράψαμε τον ρόλο βασισμένοι στο χιούμορ της και στο πόσο παράξενη είναι» λέει ο Σάινερτ. «Έχει μεγάλη γκάμα και θα απογειωθεί» προσθέτει ο Κουάν.

Η Σου ενθουσιάστηκε με τη δυναμική ανάμεσα στον χαρακτήρα της και τους γονείς της. «Η Έβελιν είναι δυνατή, αποφασισμένη. Ο Γουάιμοντ είναι πάντα ένας μπαμπάς και ο Κε είναι απίστευτα γλυκός».