ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΙΜΑΣ (Operation Mincemeat:12 Μαΐου στους κινηματογράφους

Η Επιχείρηση Κιμάς είναι μία απίθανη και αληθινή ιστορία για μια ιδέα που παρά τη λογική και το τεράστιο ρίσκο, κατάφερε το ακατόρθωτο.

επιχείρηση κιμάς

Η απίστευτη ιστορία δύο πρακτόρων της Μυστικής Υπηρεσίας που άλλαξαν τον ρου του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, έσωσαν χιλιάδες ζωές και αναχαίτισαν την ορμή του Χίτλερ, επιστρατεύοντας τον πιο ανορθόδοξο μυστικό πράκτορα: έναν νεκρό.

Στη συναρπαστική πολεμική ταινία πρωταγωνιστούν οι εξαιρετικοί Κόλιν Φερθ (Ο Λόγος του Βασιλιά), Μάθιου Μακφέιντεν (Succession), Κέλι Μακντόναλντ (Καμία Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους) και Πενέλοπε Γουίλτον (Εξωτικό Ξενοδοχείο Μάριγκολντ). Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο καταξιωμένος Τζον Μάντεν (Ερωτευμένος Σαίξπηρ) σε σενάριο της Μισέλ Άσφορντ (Masters of Sex).

Official Trailer (YouTube Link):

Επιχείρηση Κιμάς (Operation Mincemeat) | Online Trailer – YouTube

Σύνοψη

1943: Οι Σύμμαχοι είναι αποφασισμένοι να εξολοθρεύσουν την απειλή του Χίτλερ και σχεδιάζουν μία μεγάλη επίθεση στη Σικελία. Βρίσκονται μπροστά σε μία απίθανη πρόκληση: πώς θα καταφέρουν να προστατεύσουν τους στρατιώτες τους από τη σφαγή στη μάχη; Η τελική ευθύνη βαραίνει δύο μυστικούς πράκτορες, τον Γιούεν Μόνταγκιου (Κόλιν Φερθ) και τον Τσαρλς Κολμόλντλεϊ (Μάθιου Μακφέιντεν), που καταστρώνουν την πιο απρόσμενη στρατηγική αποπροσανατολισμού του αντιπάλου με το βοήθεια ενός νεκρού.