Το ΙΝΠ συζητά με νέους & νέες τα ευρήματα της έρευνάς του για τη νεολαία

Το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς δίνει το λόγο στους νέους και στις νέες!Μια διαφορετική εκδήλωση διοργανώνει την Τρίτη 10 Μαΐου 2022, στις 7.00 μ.μ. στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς, με αφορμή την πρόσφατη δημοσίευση της ετήσιας έρευνας Νεολαία.

ινστιτουτο νίκος πουλάτζας

Συνήθειες, αντιλήψεις και πολιτική συμπεριφορά, που πραγματοποιεί από το 2020 σε συνεργασία με την εταιρία Prorata.Μια ομάδα νέων ανθρώπων, που πηγαίνουν στο σχολείο, σπουδάζουν ή εργάζονται στη χώρα μας, σχολιάζουν -ως οι άμεσα ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες- μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά ευρήματα της έρευνας αυτής, και συζητούν με τη διευθύντρια του ΙΝΠ και υπεύθυνη για το σχεδιασμό και την ανάλυση της έρευνας, Δανάη Κολτσίδα, και τον επικεφαλής πολιτικών ερευνών της Prorata, Άγγελο Σεριάτο.


Όπως αναφέρεται από τους διοργανωτές: “Ο σκοπός μας είναι, μέσα από τη συζήτηση αυτή, να φωτίσουμε και να εμπλουτίσουμε τη μεγάλη εικόνα που μας δίνουν τα ποσοτικά στατιστικά στοιχεία της έρευνας, με τις προσωπικές εμπειρίες, βιώματα και οπτικές που θα μοιραστούν μαζί μας οι ίδιοι οι νέοι και οι νέες: για την καθημερινότητα και τις συνήθειές τους, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τις αγωνίες αλλά και τα όνειρά τους για το μέλλον, για την κοινωνία και τα μεγάλα διλήμματα της εποχής μας, για τον τρόπο που ενημερώνονται, για τις ιδέες τους, την πολιτική, τον συνδικαλισμό, τα κόμματα και τις δικές τους συλλογικότητες.

Θα υπάρχει παράλληλα livestreaming μέσω του καναλιού του ΙΝΠ στο YouTube. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα

thessaloniki street food festival

Thessaloniki Street Food Festival | Δείτε το μουσικό πρόγραμμα

εκπαιδευτικά προγράματα ωνάση

Ίδρυμα Ωνάση: Εκπαιδευτικά Προγράμματα για τον Μάϊο 2022