Μεταπτυχιακό (LL.M.) in International and European Legal studies

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 η Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ θα προσφέρει για τρίτη συνεχή χρονιά αγγλόφωνο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (LL.M.) σε φοιτητές που ενδιαφέρονται να εντρυφήσουν είτε στο σύγχρονο ευρωπαϊκό ιδιωτικό δίκαιο, είτε στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο των επιχειρήσεων.

legal studies

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που πήρε σάρκα και οστά στο πλαίσιο της συνεργασίας της Νομικής Σχολής με το Δίκτυο European Law School, ένα Δίκτυο οκτώ διακεκριμένων Ευρωπαϊκών Νομικών Σχολών των Πανεπιστημίων Humboldt zu Berlin, Paris 2 (Panthéon-Assas), King’s College London, La Sapienza Roma, Amsterdam, ΕΚΠΑ, Cattolica Portuguesa Lisbon και Autónoma de Madrid.

Το ΠΜΣ συγκεντρώνει στο ανθρώπινο δυναμικό του διδάσκοντες της Νομικής Σχολής από όλα τα γνωστικά πεδία της νομικής επιστήμης, ενώ προσβλέπει και στη στενή συνεργασία με διακεκριμένους ακαδημαϊκούς του Δικτύου. Στους φοιτητές προσφέρεται η δυνατότητα της εξειδίκευσης στο σύγχρονο ευρωπαϊκό ιδιωτικό δίκαιο των συναλλαγών, καθώς και στο διεθνές και ευρωπαϊκό οικονομικό δίκαιο τόσο μέσω των παραδόσεων, σεμιναρίων και διαλέξεων που λαμβάνουν  χώρα στην Αθήνα, όσο και μέσω της παρακολούθησης θερινών σχολών που οργανώνονται κάθε έτος σε μια Νομική Σχολή του Δικτύου.

Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός του νέου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών φιλοδοξεί να δημιουργήσει νομικούς επιστήμονες, που θα συνδυάζουν τη θεωρητική με την πρακτική γνώση και θα κινούνται με ευχέρεια τόσο στο ακαδημαϊκό περιβάλλον, όσο και στο πλαίσιο ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, αλλά και στο αυξανόμενα ανταγωνιστικό περιβάλλον των σύγχρονων επιχειρήσεων.

Οι αιτήσεις ξεκινούν την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων επισκεφθείτε τον ιστότοπο του προγράμματος: (https://iels.law.uoa.gr/). Μπορείτε να απευθύνετε τις ερωτήσεις σας στο συντονιστή του προγράμματος κ. Κωνσταντίνο Σερδάρη (kserdaris@law.uoa.gr).