ΕΚΠΑ-Elearning: Στρατηγική και Ηγεσία στον Ιαπωνικό Πολιτισμό 

Σκοπός του προγράμματος e-learning είναι η εκπαίδευση των συμμετεχόντων/ουσών σε βασικά στοιχεία της ηγεσίας και της στρατηγικής, όπως αυτά έχουν αναπτυχθεί στον  ιαπωνικό πολιτισμό.

ιαπωνικός πολιτισμός

Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν τα χαρακτηριστικά της ιαπωνικής στρατηγικής, οι βασικές φιλοσοφικές και στρατηγικές έννοιες, καθώς και η ψυχολογία της δράσης στην ιαπωνική στρατηγική.

Στη συνέχεια, λόγω της σημασίας που έχει η πρακτική διάσταση της ηγεσίας και της στρατηγικής, αναλύονται η εφαρμογή της στρατηγικήςτο πρόσωπο του ηγέτη, ενώ παρουσιάζονται και μελέτες περιπτώσεων, ώστε να γίνει κατανοητός ο τρόπος εφαρμογής τους. Τέλος, γίνεται μια συγκριτική παρουσίαση όψεων της στρατηγικής και της ηγεσίας μεταξύ Ιαπωνίας, Κίνας και Ευρώπης, προκειμένου να καταστεί περισσότερο κατανοητή η ιδιαιτερότητα της περίπτωσης της Ιαπωνίας.


Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης/ΤΕΙ της ημεδαπής και της αλλοδαπής, καθώς και σε απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ειδικότερα, το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους ασκούν ή πρόκειται να ασκήσουν καθήκοντα ηγεσίας ή στρατηγικής, καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τη σχετική γνώση ως παράγοντα προσωπικής και διαπροσωπικής βελτίωσης.

Περισσότερα εδώ.