Υποτροφίες σε 27 σπουδαστές από 8 ΑΕΙ στο πλαίσιο του Προγράμματος Υποτροφιών της Ηuawei

Eίκοσι εφτά προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί σπουδαστές πανεπιστημιακών σχολών με ειδίκευση στον τομέα των ΤΠΕ συμμετείχαν στο Πρόγραμμα υποτροφιών “Seeds for the Future Scholarship 2021”, το οποίο προσφέρεται από την Huawei σε συνεργασία με τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας.

huawei υποτροφίες

Το Seeds for the Future είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς σπουδαστές πανεπιστημιακών σχολών με ειδίκευση στον τομέα των ΤΠΕ. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν τις ακαδημαϊκές τους γνώσεις στον κλάδο της Πληροφορικής & Επικοινωνιών, να εκπαιδευτούν από κορυφαίους επαγγελματίες σχετικά με τις τεχνολογίες αιχμής, να ενημερωθούν για το τεχνολογικό οικοσύστημα της Κίνας, αλλά και να ανακαλύψουν τον κινεζικό πολιτισμό.

Επιπλέον του εκπαιδευτικού προγράμματος, η Ηuawei Ελλάδος χορηγεί υποτροφίες υπό την μορφή οικονομικής ενίσχυσης σε τρεις προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές από κάθε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα. Μέσω του προγράμματος η Ηuawei στοχεύει να στηρίξει οικονομικά ταλαντούχους φοιτητές και φοιτήτριες, που συμμετέχουν σε σημαντικά projects στον τομέα των ΤΠΕ και που διακρίνονται για την συμμετοχή τους σε δραστηριότητες του Πανεπιστημίου.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμμετείχαν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα: Πανεπιστήμιο ΜακεδονίαςΑριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ΘεσσαλονίκηςΕθνικό Μετσόβιο ΠολυτεχνείοΟικονομικό Πανεπιστήμιο ΑθηνώνΠανεπιστήμιο ΘεσσαλίαςΠανεπιστήμιο ΚρήτηςΠανεπιστήμιο Πάτρας και Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Στην εκδήλωση λήξης του προγράμματος «Seeds for the Future Scholarships 2021-2022» της Huawei, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 25 Μαΐου και ώρα 18:00 μ.μ., με φυσική παρουσία, στο ξενοδοχείο Olympic Plaza Hotel στην Αθήνα, παρευρέθηκαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης και ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Πληροφορίας Καθηγητής Αλέξανδρος Χατζηγεωργίου.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης δήλωσε: «Το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι το μοναδικό στην Ελλάδα με αντικείμενο τις εφαρμογές της Πληροφορικής στο χώρο των επιχειρήσεων και οργανισμών. Ως εκ τούτου, δράσεις όπως το Πρόγραμμα υποτροφιών “Seeds for the Future Scholarship 2021”, της εταιρείας Huawei ταιριάζουν απόλυτα στον προσανατολισμό του. Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην Huawei για την πρωτοβουλία της και τη μοναδική δυνατότητα που προσέφερε στους φοιτητές μας, καθώς όχι μόνον ενημερώθηκαν για τεχνολογίες αιχμής στο χώρο των ΤΠΕ, αλλά μέσω της όσμωσης με επαγγελματίες του τεχνολογικού κολοσσού Huawei διεύρυναν με συναρπαστικό τρόπο τους ακαδημαϊκούς και επαγγελματικούς τους ορίζοντες, αποκτώντας μια εμπειρία ζωής.».