Διάλεξη του Georges Forestier: «Προς τον πραγματικό Μολιέρο; Μακριά από θρύλους, κοντά στην ιστορία»

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 400 χρόνων από τη γέννηση του Μολιέρου, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου υποδέχεται στις 16, 17 και 18 Ιουνίου 2022 την Comédie-Française, η οποία θα παρουσιάσει στο αθηναϊκό κοινό το έργο Ταρτούφος ή ο Υποκριτής, σε σκηνοθεσία Ivo van Hove, στο θέατρο της οδού Πειραιώς.

georges forestier

Εν όψει της παράστασης, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνει στις 14 Ιουνίου μια εισαγωγική συζήτηση με επίτιμο προσκεκλημένο τον Georges Forestier, ομότιμο καθηγητή γαλλικής λογοτεχνίας στη Σορβόννη και ιστορικό του θεάτρου.

Η πρώτη εκδοχή του Ταρτούφου σε τρεις πράξεις, που παρουσιάστηκε για μία μόνο φορά το 1664 πριν απαγορευτεί, αποκαταστάθηκε χάρη στο έργο του παγκοσμίου φήμης ειδικού στον Μολιέρο. Αυτό το κείμενο, που αποκαταστάθηκε από τον Georges Forestier το 2011, επέλεξε να παρουσιάσει ο Ivo van Hove και η Comédie-Française, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά εδώ και 350 χρόνια.

Ο Georges Forestier θα παρουσιάσει τη ζωή και το έργο του Μολιέρου, στη μελέτη των οποίων έχει αφιερώσει τη ζωή του, και θα εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο αποκατέστησε το κείμενο της αρχικής έκδοσης του Ταρτούφου.

Τη διάλεξη και τη συζήτηση με το κοινό θα συντονίσει ο Πλάτων Μαυρομούστακος, καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου https://aefestival.gr

 Πληροφορίες: https://www.ifg.gr/…/georges-forestier-pros-ton…