ΕΚΠΑ | Elearning: Data Analyst

Το πρόγραμμα «Data Analyst» του ΕΚΠΑ απευθύνεται σε επαγγελματίες με ποικίλα γνωστικά εφόδια και επαγγελματικές εμπειρίες, που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν δεξιότητες ανάλυσης δεδομένων.

data analyst

Αυτήν τη στιγμή στην αγορά εργασίας υπάρχει μεγάλη ζήτηση για άτομα τα οποία όχι μόνο γνωρίζουν έναν τομέα δραστηριότητας αλλά είναι παράλληλα σε θέση να αξιοποιούν τεχνικές ανάλυσης δεδομένων (analytics). Επιπλέον, γίνεται όλο και σημαντικότερη η δυνατότητα εύκολης «μετάβασης» από το ένα εργαλείο ανάλυσης στο άλλο, καθώς και η δυνατότητα ταχύτατης εξοικείωσης με τα βασικότερα περιβάλλοντα επεξεργασίας και ανάλυσης δεδομένων που αξιοποιούνται διεθνώς.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, ένας επαγγελματίας θα μπορεί, είτε μόνος του είτε εντασσόμενος σε ομάδα αναλυτών με αντίστοιχες δεξιότητες, να εκμεταλλευτεί την εμπειρία του, μεγιστοποιώντας τα οφέλη από τα δεδομένα που έχει στη διάθεσή του ο οργανισμός ή η επιχείρηση για την οποία εργάζεται.

Οι συμμετέχοντες δεν θα αποκτήσουν αποκλειστικά θεωρητικές γνώσεις ή μία βασική μόνο εξοικείωση με εφαρμογές ανάλυσης δεδομένων -αντιθέτως, θα γνωρίσουν προχωρημένες δυνατότητες του MS Excel που θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες ακόμα και σε έμπειρους χρήστες υπολογιστικών φύλλων, και παράλληλα θα εργαστούν σε 3 διαφορετικά, δωρεάν διαθέσιμα, εργαλεία (R, KNIME & Power BI) στα οποία θα φέρουν εις πέρας ολοκληρωμένα projects, αξιοποιώντας (εφόσον το επιθυμούν) datasets της δικής τους επιλογής, με σκοπό να καταλήξουν σε ουσιαστικά συμπεράσματα σχετικά με τα δεδομένα τους.

Τέλος, η ενασχόληση κάθε εκπαιδευόμενου με ολοκληρωμένη ατομική εργασία (capstone project) που προβλέπεται στο τέλος του προγράμματος θα πραγματοποιείται υπό τη συνεχή συμβουλευτική καθοδήγηση των εκπαιδευτών του, οι οποίοι διαθέτουν πολυετή εμπειρία στην ανάπτυξη λύσεων επιχειρηματικής ευφυΐας (business intelligence). Με τον τρόπο αυτό, στο τέλος του προγράμματος κάθε συμμετέχων -πέρα από τις τεχνικές δεξιότητες που θα έχει αποκτήσει- θα γνωρίζει τα επιμέρους στάδια υλοποίησης ενός παρόμοιου project και θα κατανοεί τους πόρους που απαιτούνται για την επιτυχή ολοκλήρωση ενός έργου επιχειρηματικής ευφυΐας.

Περισσότερα εδώ.