Στην 3η θέση το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κατάταξης Πανεπιστημίων U–Multirank

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καταλαμβάνει την 3η θέση μεταξύ 15 ελληνικών Πανεπιστημίων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κατάταξης πανεπιστημίων U–Multirank, η οποία υλοποιείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

πανεπιστημιο ιωαννινων

Η αξιολόγηση στηρίζεται στη σύγκριση των επιδόσεων του Ιδρυμάτων σε σχέση με 29 δείκτες που ταξινομούνται σε πέντε κατηγορίες: Διδασκαλία και Μάθηση (Teaching and Learning), Έρευνα (Research), Μεταφορά Γνώσης (Knowledge Transfer), Διεθνή Προσανατολισμό (International Orientation) και Συνεισφορά στις Τοπικές Κοινωνίες (Regional Engagement).

Για το 2022, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων συγκεντρώνει άριστη βαθμολογία «Α» σε 6 δείκτες και κατατάσσεται στην 3η θέση μαζί με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ενώ το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται στην 1η θέση και ακολουθεί στη 2η θέση το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πέτυχε κορυφαία βαθμολογία σε τρεις δείκτες της κατηγορίας «Έρευνα» και σε έναν δείκτη στις κατηγορίες «Μεταφορά Γνώσης», «Διεθνή Προσανατολισμό» και «Διδασκαλία και Μάθηση» (https://www.umultirank.org/study-at/university-of-ioannina-rankings/).

Στη φετινή κατάταξη συμμετείχαν 1.614 Πανεπιστήμια από 95 χώρες και 15 από την Ελλάδα, εκ των οποίων εννέα ελληνικά Πανεπιστήμια συγκεντρώνουν την υψηλότερη βαθμολογία σε τουλάχιστον πέντε δείκτες.

fuel pass

Fuel pass 2: πάνω από 200.000 αιτήσεις μέσα σε λίγες ώρες

κατερίνα καινούργιου

Κατερίνα Καινούργιου: ποιος κατάφερε να την πείσει να κάνει πρώτη φορά jet ski