Εκδήλωση και έκθεση για την καινοτομία στις μεταφορές κατά την περίοδο της πανδημίας

Η Ερευνητική Ομάδα Συστημάτων Μεταφοράς του ΑΠΘ, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Ομότιμο Καθηγητή ΑΠΘ κ. Αριστοτέλη Νανιόπουλο, διοργανώνει την τελική διαπεριφερειακή εκδήλωση του ευρωπαϊκού έργου INNOTRANS, με θέμα “Enhancing transport innovation capacity in the era of COVID-19: key findings and lessons learned”, τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022 και ώρα 10.30, στις εγκαταστάσεις του OK!Thessστη Θεσσαλονίκη.

aristoteleio

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές καινοτομίας στις μεταφορές στην περίοδο της πανδημίας, όπως, μεταξύ άλλων, η ανάπτυξη μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAVs, drones) από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ και το 1ο παγκοσμίως αστικό αεροδρόμιο για ιπτάμενα οχήματα στο Coventry (Ηνωμένο Βασίλειο). Παράλληλα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, θα πραγματοποιηθεί έκθεση στην οποία μικρομεσαίες και νεοφυείς επιχειρήσεις θα προβάλλουν και θα προωθούν τα καινοτόμα προϊόντα/υπηρεσίες/έργα τους στον τομέα των μεταφορών.

Στο έργο INNOTRANS του Προγράμματος Interreg Europe η Ερευνητική Ομάδα Συστημάτων Μεταφοράς του ΑΠΘ συμμετέχει ως εταίρος. Με τη συγχρηματοδότηση του ΕΤΠΑ, το έργο στοχεύει στην ενίσχυση της καινοτομίας στον τομέα των επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών στις συμμετέχουσες περιοχές από Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρουμανία και Ιταλία.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: https://projects2014-2020.interregeurope.eu/innotrans/ Οι ενδιαφερόμενοι φορείς, επιχειρήσεις και πολίτες που επιθυμούν να παρευρεθούν, θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σύντομη φόρμα εγγραφής στον σύνδεσμο: https://forms.gle/HdmgX2iFG4eZ2Re3A