Υπερειδική Διαδρομή ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στο ΟΑΚΑ

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις φέρνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, με ένα μοναδικό θέαμα στο Ολυμπιακό Στάδιο.

ραλλυ ακρόπολης

Το ΟΑΚΑ των Ολυμπιακών αγώνων, των συναυλιών και των αμέτρητων αθλητικών αναμετρήσεων, ανανεωμένο αλλά και «μεταμορφωμένο» σε πίστα, υποδέχεται τον κορυφαίο θεσμό αγώνων Ράλλυ στον κόσμο για μία και μοναδική παράσταση των πλέον καταξιωμένων οδηγών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, με τα καλύτερα αγωνιστικά αυτοκίνητα στα πενήντα χρόνια του WRC.

Η ΕΚΟ Super Special Stage @Olympic Stadium, που θα συνδυαστεί με την εκκίνηση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στις 8 Σεπτεμβρίου, αποτελεί το πλέον αναμενόμενο γεγονός του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ 2022 και όχι άδικα. Σπάνια οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ειδικότερα των αγώνων Ράλλυ έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσου από τόσο κοντά τους πρωταγωνιστές ενός Πρωταθλήματος που κατά κανόνα εξελίσσεται σε ορεινές διαδρομές, με περιορισμένη πρόσβαση και πολλές φορές κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Το αναβαθμισμένο Ολυμπιακό Στάδιο, έχοντας «αποχωριστεί» το γρασίδι για μια ασφάλτινη διαδρομή συνολικού μήκους 2 χιλιομέτρων, ανοίγει τις πύλες του σε κάθε φίλο του σπορ, ανεξαρτήτως φύλου ή ηλικίας, εξασφαλίζοντας σπουδαία δράση από την άνεση των κερκίδων του. Η χάραξη της διαδρομής είναι παράλληλη, κάτι που σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα θα αγωνίζονται ανά δυάδες, χαρίζοντας μια μοναδική εικόνα στους θεατές και εκτοξεύοντας ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον.

Σε έναν χρόνο από σήμερα το Ράλλυ Ακρόπολις συμπληρώνει εβδομήντα χρόνια παρουσίας στους διεθνείς αγώνες Ράλλυ. Ένας αγώνας αυτοκινήτων, ξακουστός σε όλο τον κόσμο, ταυτόσημος με την Ελλάδα και το φυσικό της περιβάλλον, που πέρα και πάνω από οποιεσδήποτε συνθήκες εξακολουθεί να αποτελεί θεμέλιο λίθο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Στη σύγχρονη ιστορία του, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις διοργανώνεται από την Motorsport Greece, φορέα του Υφυπουργείου Αθλητισμού.