ΕΚΠΑ: στην 86η θέση παγκοσμίως σύμφωνα με την κατάταξη “Top Universities by top Google Scholar citations”

Με βάση τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από τη Webometrics , το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιου Αθηνών κατατάσσεται στην 86η θέση παγκοσμίως και στην 17η θέση στην Ευρώπη.

kapodistriako

Προσφάτως ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της παγκόσμιας κατάταξης «Top Universities by Top Google Scholar Citations» της Webometrics. (https://www.webometrics.info/en/transparent)

Η συγκεκριμένη κατάταξη, η οποία δημοσιεύεται δύο φορές το χρόνο, συντάσσεται με βάση τον αριθμό ετεροαναφορών (citations) του ερευνητικού έργου των καθηγητών και ερευνητών των Ιδρυμάτων. Ο εντοπισμός  των ετεροαναφορών γίνεται μέσω της πλέον δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης ακαδημαϊκής βιβλιογραφίας, του Google Scholar.

Ο συγκεκριμένος  πίνακας κατάταξης, ο οποίος δημοσιεύθηκε για 14η φορά, περιλαμβάνει 5011 Πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων και τα 24 Ελληνικά. Εκτός από την υψηλή αυτή θέση σε παγκόσμια επίπεδο, το ΕΚΠΑ καταλαμβάνει  και την πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών ιδρυμάτων, με 2.953.317 ετεροαναφορές (citations). Η επίδοση αυτή δίνει στο ΕΚΠΑ την 1η θέση τόσο μεταξύ των βαλκανικών Πανεπιστημίων όσο και μεταξύ των Πανεπιστημίων της Μεσογείου.

ντέμι μουρ

Ντέμι Μουρ: ποζάρει με λευκό μπικίνι σε σκάφος στην Ελλάδα

δυπα

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου η 8η «Ημέρα Καριέρας» ΔΥΠΑ στη Χαλκίδα