Local Conference of Youth Greece – LCOY Greece 2022

Το LCOY Greece αποτελεί το Εθνικό Συνέδριο των Νέων για την Κλιματική Αλλαγή. Στόχος του είναι να δώσει θεσμική υπόσταση στην φωνή και στις απόψεις των νέων ατόμων καθώς και να τα ενθαρρύνει να λαμβάνουν ενεργή συμμετοχή στα κοινά. Κεντρική θεματική της φετινής διοργάνωσης είναι η εκπροσώπηση των νέων στις πολιτικές αποφάσεις.

Νέα άτομα από όλη την επικράτεια θα συγκεντρωθούν σε έναν κοινό χώρο σκέψης και δράσης, όπου θα μπορέσουν να προτείνουν, συζητήσουν και συνθέσουν προτάσεις για την εθνική προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

lcoy συνέδριο νέων

Η πρόταση πολιτικής που θα διαμορφωθεί, θα προωθηθεί τόσο σε εθνικούς φορείς και υπουργεία, όσο και σε διεθνές επίπεδο στη YOUNGO και το UNFCCC Conference of the Parties (COP) 27. 

Το LCOY Greece 2022 θα λάβει χώρα δια ζώσης στην Αθήνα, στις 22-23 Οκτωβρίου 2022. Μεταξύ 21-22 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί online το pre-LCOY Greece. Κάθε ενδιαφερόμενος/-η/-ο μπορεί να συμμετέχει, άνευ αντιτίμου. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι 2 Οκτωβρίου 2022, https://bit.ly/LCOYGreece2022

Φορείς συνδιοργάνωσης του LCOY Greece 2022 είναι το Fridays for Future Greece, Fridays for Future Climate Education Greece, το U.N. Sustainable Development Solutions Network – Youth, Black Sea (SDSN Youth Black Sea) και το SDSN Youth Greece. Με την υποστήριξη της ActionAid Hellas. 

Υπό την αιγίδα της YOUNGO (Children and Youth constituency to United Nations Framework Convention on Climate Change, UNFCCC), του Political Economy of Sustainable Development Lab του ΕΚΠΑ, του Εργαστηρίου Κοινωνιολογίας της Παιδείας και του Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Ιουνίου Πανεπιστημίου, του Ινστιτούτου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη EPLO, του Δήμου Αθηναίων και της Περιφέρειας Αττικής. 

Email επικοινωνίας: lcoygreece@gmail.com