CinéDoc: Μεσόγειος – Πολιορκημένη Θάλασσα

To CineDoc εγκαινιάζει τη νέα σεζόν, με το ντοκιμαντέρ «Μεσόγειος — Πολιορκημένη Θάλασσα» (Méditerrannée — L’Odyssée pour la vie), του Frédéric Fougea (90′ – 2021 – Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία, Ελλάδα).

μεσόγειος ντοκιμαντέρ

Το ντοκιμαντέρ «Μεσόγειος — Πολιορκημένη Θάλασσα» είναι αφιερωμένο σε μια από τις πλουσιότερες θάλασσες του κόσμου και έχει στόχο να ενημερώσει για τους κινδύνους που την απειλούν, προτείνοντας λύσεις για την προστασία της.

Πρωταγωνιστούν αντιπροσωπευτικά είδη ζώων, πτηνών και θηλαστικών που ζουν στην Μεσόγειο, όπως η σπερμοφάλαινα, η μεσογειακή φώκια Monachus monachus, η θαλάσσια χελώνα Καρέτα-Καρέτα, μια οικογένεια πελαργών, ένας θαλάσσιος αετός και μια γάτα των Κυκλάδων.

Σε συνδιοργάνωση με το Cyclades Preservation Fund και σε συνεργασία με τον Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ. Με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη της ταινίας, Frédéric Fougea, την διευθύντρια του Cyclades Preservation Fund, Άννυ Μητροπούλου και εκπροσώπους των ΑΡΧΕΛΩΝ και MOm.

Το CinéDoc προβάλλει βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Αμαλιάδα. Οι προβολές συνοδεύονται από παράλληλες εκδηλώσεις, με στόχο να ενθαρρύνουν τον διάλογο και να εμπνεύσουν συλλογικές δράσεις. Το 2022 παρουσιάζονται ντοκιμαντέρ και ταινίες για παιδιά και νέους– σε ένα πλούσιο πρόγραμμα για όλους: φανατικούς του ντοκιμαντέρ, σινεφίλ, μαθητές, δασκάλους, μικρομηκάδες, σεφ, χορευτές… μα πάνω απ’ όλα, λάτρεις του καλού σινεμά.