Υπό την αιγίδα του Ιονίου Πανεπιστημίου το Εθνικό Συνέδριο Νέων για το Κλίμα

Υπό την αιγίδα του Ιονίου Πανεπιστημίου θα πραγματοποιηθεί το Εθνικό Συνέδριο Νέων για την Κλιματική Αλλαγή- Local Conference of Youth Greece (LCOYGREECE) 2022, στις 20-23 Οκτωβρίου 2022 στην Αθήνα στους χώρους του ΕΚΠΑ. Επίσης στις 21-22 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί online το pre-LCOY Greece. Κάθε ενδιαφερόμενος/η μπορεί να συμμετέχει, άνευ αντιτίμου. 

συνέδριο νέων κλίμα

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 2 Οκτωβρίου 2022 στη διεύθυνση
https://bit.ly/LCOYGreece2022.

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο υποστηρίζει σταθερά και με συνέπεια δράσεις που ενθαρρύνουν την ενεργή συμμετοχή των νέων στον τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο διάλογο για σημαντικά θέματα όπως αυτό της Κλιματικής Αλλαγής.

Στόχος του Εθνικού Συνεδρίου Νέων για την Κλιματική Αλλαγή είναι να δώσει θεσμική υπόσταση στην φωνή και στις απόψεις των νέων καθώς και να τους/τις ενθαρρύνει να λαμβάνουν ενεργή συμμετοχή στα κοινά. Κεντρική θεματική της φετινής διοργάνωσης είναι η εκπροσώπηση των νέων στις πολιτικές αποφάσεις. Νέοι και νέες από όλη την επικράτεια θα συγκεντρωθούν σε έναν κοινό χώρο σκέψης και δράσης, όπου θα μπορέσουν να προτείνουν, συζητήσουν και συνθέσουν προτάσεις για την εθνική προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Η πρόταση πολιτικής που θα διαμορφωθεί, θα προωθηθεί τόσο σε εθνικούς φορείς και υπουργεία, όσο και σε διεθνές επίπεδο στη YOUNGO (Children and Youth constituency to United Nations Framework Convention on Climate Change, UNFCCC).

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα των εξής φορέων:
– YOUNGO (Children and Youth constituency to United Nations Framework Convention on Climate Change, UNFCCC)
– Political Economy of Sustainable Development Lab του ΕΚΠΑ
– Εργαστήριο Κοινωνιολογίας της Παιδείας και του Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών
– Πανεπιστήμιο Πατρών
– Ιόνιο Πανεπιστήμιο
– Ινστιτούτο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη EPLO
– Δήμος Αθηναίων
– Περιφέρεια Αττικής

δωρεαν rapid

ΕΟΔΥ: δείτε που θα γίνουν δωρεάν rapid την Κυριακή 2 Οκτωβρίου

αντετοκουμπο γιαννησ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: όταν αποσυρθώ θέλω να γίνω σαν τον Τιμ Ντάνκαν»