Επεκτείνεται η συνεργασία μεταξύ Αριστοτελείου και Πανεπιστημίου Τέξας A&M

Ένα ακόμη ιδιαίτερα σημαντικό βήμα στην εξωστρεφή πορεία που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια πραγματοποίησε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με την επέκταση της συνεργασίας του με το Texas A&M University.

συνεργασία αριστοτέλειο

Το Μνημόνιο για την επέκταση της συνεργασίας μεταξύ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και του Texas A&M University (TAMU) υπέγραψαν την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, η Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων του TAMU, Δρ. Holly Hudson, ο Αντικαγκελάριος του Συστήματος Πανεπιστημίων και Ιδρυμάτων του TAMU και Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του TAMU, John Hurtado, και ο Πρόεδρος Έρευνας της Πολυτεχνικής Σχολής του TAMU, διακεκριμένος Καθηγητής του TAMU και Επίτιμος Διδάκτορας του ΑΠΘ Dimitris Lagoudas, στο Τέξας. Από την πλευρά του ΑΠΘ συμμετείχε, επίσης, ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Νίκος Μιχαηλίδης.

Το μνημόνιο προβλέπει την επέκταση της υφιστάμενης ιδιαίτερα επιτυχημένης ακαδημαϊκής και ερευνητικής συνεργασίας μεταξύ των δύο Πανεπιστημίων, ενισχύοντας την κινητικότητα Καθηγητριών/Καθηγητών, ερευνητριών/ερευνητών και φοιτητριών/φοιτητών.

«Πρόκειται για μια εμβληματική συνεργασία μεταξύ δύο ιστορικών Πανεπιστημίων η οποία προσφέρει ακόμη πιο διευρυμένες εκπαιδευτικές και ερευνητικές προοπτικές στα μέλη της Πανεπιστημιακής μας Κοινότητας, δίνοντας έμφαση στην αμοιβαία ανταλλαγή μεταπτυχιακών και προπτυχιακών φοιτητριών/φοιτητών μεταξύ των Πανεπιστημίων μας. Είμαι υπερήφανος, καθώς η υφιστάμενη συνεργασία είναι πολυεπίπεδη και καρποφόρα και η επέκτασή της προσφέρει νέες δυνατότητες στο επιστημονικό και ερευνητικό μας δυναμικό. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, υλοποιούμε με συνέπεια την εξωστρεφή αναπτυξιακή μας στρατηγική, με στόχο την ενίσχυση του Πανεπιστημίου μας, και συνεπακόλουθα της χώρας μας, στον παγκόσμιο ακαδημαϊκό χάρτη», επισημαίνει ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου.

Μετά την υπογραφή του μνημονίου, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, κ. Παπαϊωάννου, με τον Καθηγητή του ΑΠΘ κ. Μιχαηλίδη μαζί με τον Πρόξενο της Ελλάδας στο Χιούστον, κ. Λάμπρο Κακίση, συναντήθηκαν με τις/τους μεταπτυχιακές/μεταπτυχιακούς φοιτήτριες/φοιτητές του TAMU από την Ελλάδα, οι οποίες/οποίοι μετέφεραν την εμπειρία τους για τη διαδικασία εκπόνησης μεταπτυχιακού σε αμερικανικό Πανεπιστήμιο, και συζήτησαν για τις προοπτικές που μπορεί να δημιουργήσει η συνεργασία με αμερικανικά Πανεπιστήμια για τις/τους Ελληνίδες/Έλληνες απόφοιτες/αποφοίτους.

Θα ακολουθήσει συνάντηση του Πρύτανη του ΑΠΘ, του Καθηγητή κ. Μιχαηλίδη και του Προξένου της Ελλάδας στο Χιούστον με την ελληνική κοινότητα του Τέξας στο Χιούστον για τη διερεύνηση συνεργειών μεταξύ της ελληνικής κοινότητας και της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΑΠΘ.

Φωτογραφίες: Texas A&M Engineering Communications