Με Επιτυχία Ολοκληρώθηκε το NASA Space Apps Challenge 2022 Larissa

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε γι’ άλλη μια χρονιά το NASA Space Apps Challenge Larissa, που διοργανώθηκε διαδικτυακά στις 1-2 Οκτωβρίου 2022 από τον φορέα Βιομιμητισμός Ελλάδος Έρευνας και Καινοτομίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας.

nasa apps challenge

Ο διαγωνισμός ΝASA Space Apps Challenge Larissa 2022 πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Από το 2012, ο Διεθνής Διαγωνισμός NASA Space Apps Challenge του Προγράμματος Ανοικτής Καινοτομίας της NASA, συμπεριλαμβάνεται στους μεγαλύτερους παγκόσμιους hackathon στον κόσμο και οι συμμετέχοντες καλούνται να συνεργαστούν και να προτείνουν λύσεις σε προκλήσεις. Η NASA φέτος συνεργάστηκε με 10 διεθνείς διαστημικές υπηρεσίες. Συγκεκριμένα με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA), την Ιαπωνική Υπηρεσία Εξερεύνησης της Αεροδιαστημικής (JAXA), την Καναδική Υπηρεσία Διαστήματος (CSA), την Αυστραλιανή Διαστημική υπηρεσία διαστήματος, Διαστημική υπηρεσία της Βραζιλίας, την Εθνική Επιτροπή Διαστημικών Δραστηριοτήτων της Αργεντινής, την Εθνική υπηρεσία Διαστημικής του Μπαχρειν, την Εθνική Διαστημική Υπηρεσία της Παραγουάης, καθώς και την Εθνική Διαστημική Υπηρεσία της Νότιας Αφρικής.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, προγραμματιστές, επιχειρηματίες, επιστήμονες, σχεδιαστές, καλλιτέχνες και τεχνολόγοι καθώς και απλοί πολίτες συμμετείχαν σ’ ένα ολοκαίνουριο, παγκόσμιο hackathon διάρκειας 48 ωρών. Οι φετινές 28 προκλήσεις είχαν θεματολογία σχετικά με το διάστημα, το περιβάλλον και τη μελέτη της Γης. Η συμμετοχή άγγιξε τους 31.000 πολίτες σε 162 χώρες και δημιουργήθηκαν περισσότερες πάνω από 2.500 virtual ομάδες.

Για τη φετινή εκδήλωση στη Λάρισα συνεργάστηκαν οι παρακάτω φορείς: Εsa Business Incubation Centre Greece, Μarlon Hellas, Swiss Space Tourism, Astobiology GR, readmore, EGNITE – Digital Transformation Agency, Art Graphics. Χορηγοί επικοινωνίας ήταν η Larissanet και η ΕΡΤ Λάρισας.


Η Νικήτρια Ομάδα στη Λάρισα

Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από τον κ. Τάσο Βασιλειάδη, Πρόεδρο του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, τον κ. Θάνο Φουλούλη, Data & IT Specialist του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και CEO της EGNITE – Digital Transformation Agency και την κα Κλεοπάτρα Αλαμανταριώτου, Πρόεδρο Βιομιμητισμού Ελλάδος Έρευνα και Καινοτομία, ανακοίνωσε το νικητή:

1ο Βραβείο | Ιδέα: SunLions | Mέλoς Ομάδας: Αχιλλέας Βλαχογιάννης

Ο νικητής θα παρουσιάσει επίσημα τις ιδέες του σε αξιωματούχους διαστημικών οργανισμών και ταυτόχρονα θα διεκδικήσει το παγκόσμιο βραβείο που είναι ένα ταξίδι στο διαστημικό σταθμό της NASA. Tα τελικά αποτελέσματα της παγκόσμιας κλίμακας θα ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες.