Trophy – Τροφή Challenge, 4η χρονιά του διαγωνισμού καινοτομίας

Το Trophy-Τροφή Challenge του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός τεχνολογικής καινοτομίας για ελληνικές αγροδιατροφικές επιχειρηματικές ιδέες και startups, οι οποίες αναπτύσσουν εμπορικές και επιχειρηματικές λύσεις για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων του κλάδου.

trophy challenge

Τρεις είναι οι κατηγορίες του διαγωνισμού, στις οποίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τη συμμετοχή τους: Agritech, Food-Tech, και Agrologistics. Ο διαγωνισμός προσφέρει στους συμμετέχοντες που θα διακριθούν ευκαιρίες δικτύωσης με σημαντικούς φορείς του ελληνικού και διεθνούς οικοσυστήματος καινοτομίας, εξατομικευμένη υποστήριξη ανάλογα με τις ανάγκες τους, πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία, καθώς και χρηματικά έπαθλα.

O διαγωνισμός διοργανώνεται για 4η συνεχή χρονιά και αποτελεί πλέον θεσμό για τον κλάδο της αγροδιατροφής στην Ελλάδα. Μέχρι σήμερα έχει υποστηρίξει 95 start-ups και ομάδες στις οποίες συμμετείχαν φοιτητές και ερευνητές από 20 πανεπιστήμια, ερευνητικούς φορείς και ινστιτούτα. Οι συνολικά 12 νικητές του προγράμματος έχουν κερδίσει χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας €70.000, ενώ συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά ταξίδια στα ερευνητικά εργαστήρια του Πανεπιστημίου Rutgers των ΗΠΑ, λαμβάνοντας επιχειρηματική υποστήριξη και mentoring.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Αιτήσεις συμμετοχής έως τις 6 Νοεμβρίου 2022.

Μάθε περισσότερα και δήλωσε συμμετοχή στο trophychallenge.gr