Finos Film: ένα νοσταλγικό βίντεο με το πρώτο τραμ της Αθήνας

Με ένα νοσταλγικό βίντεο στο λογαριασμό της στο Instagram, η Finos Film μας θύμισε πώς ήταν το τραμ στην Αθήνα γύρω στο 1908.

τραμ αθήνα

Τότε η Αθήνα δεν είχε τόσα αυτοκίνητα και η διαδρομή με το τραμ ήταν πραγματικά μία απόλαυση. Μάλιστα πολλοί Αθηναίοι ταξίδευαν από τη μία άκρη στην άλλη μόνο και μόνο για να κάνουν μία βόλτα.

Το τραμ είχε αυτή τη μορφή μέχρι το 1969 που καταργήθηκε. Πολλές ταινίες εμπνεύστηκαν από αυτό όπως “Το Σωφεράκι”, “Χαρούμενο ξεκίνημα”.

Η Finos Film συνόδευσε το βίντεο με την ακόλουθη λεζάντα:

“Το κουδούνισμα του πρώτου ηλεκτρικού τραμ στους Αθηναϊκούς δρόμους ήχησε στις 30 Οκτωβρίου του 1908. Η βόλτα με το νοσταλγικό βαγόνι ήταν ένα ταξίδι χαράς και απόλαυσης, αφού πολλοί ταξίδευαν μέχρι το τέρμα και επέστρεφαν, μόνο και μόνο για να απολαύσουν την άνεση της διαδρομής.

Έως το 1960 που καταργήθηκε, πολλοί εμπνεύστηκαν από αυτό. Φωτογραφήθηκε, τραγουδήθηκε και στόλισε κινηματογραφικές ταινίες όπως «Το Σωφεράκι», «Η Άγνωστος», «Χαρούμενο Ξεκίνημα» και «Το Τραγούδι του Χωρισμού».

Τον Ιούλιο του 2004, το τραμ επέστρεψε στους δρόμους της πρωτεύουσας, πλήρως εκσυγχρονισμένο, για να υποδεχτεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες, και μέχρι σήμερα είναι πάλι μέρος της καθημερινότητας των Αθηναίων”.