Kenny Garrett Quintet: 19 Νοεμβρίου στο Gazarte

O διαπρεπέστερος alto σαξοφωνίστας, κάτοχος Grammy, ο σπουδαίος Kenny Garrett και το σεξτέτο του, επιστρέφει στο αγαπημένο του Gazarte Main Stage, για μια μοναδική εμφάνιση το Σάββατο 19 Νοεμβρίου.  

kenny garrett

​​Έχει χαρακτηριστεί ως το σημαντικότερο άλτο σαξόφωνο της γενιάς του, αλλά και ως ένας από τους πλέον θαυμαστούς μουσικούς που έχουν περάσει από αυτό το όργανο από την εποχή του Charlie Parker!  

Ήταν μόλις 18 χρονών όταν τον επέλεξαν για να παίξει με την Duke Ellington Orchestra. Η συνέχεια υπήρξε εξίσου λαμπρή, με κορωνίδα τα πέντε χρόνια που πέρασε με τον Miles Davies, που ως γνωστόν διέκρινε από νωρίς και ανέδειξε τους σπουδαιότερους σολίστες ανδρώνοντάς τους δίπλα του, επί σχεδόν μισό αιώνα. Υπήρξαν όμως κι άλλες λαμπρές συνεργασίες: Joe Henderson, Freddie Hubbard, McCoy Tyner, Pharoah Sanders, Marcus Miller, Brad Mehldau, Chick Corea, Art Blakey, Herbie Hancock, Ron Carter, Elvin Jones… κι η λίστα είναι ατέλειωτη!  

Κι αυτό που έμαθε ο Kenny Garrett κοντά στους κολοσσούς των περασμένων γενεών, είναι να παίζει με την ίδια ποιότητα και έμπνευση όλα σχεδόν τα στυλ της σύγχρονης τζαζ. Πολύ λίγοι μουσικοί διαθέτουν αυτή του την ακροβατική, σχεδόν, ικανότητα. 

Φέτος επισκέπτεται για μια ακόμα χρονιά την Ελλάδα για να μας παρουσιάσει τη νέα του δουλειά : “Sounds from the Ancestors”.  

Το “Sounds From The Ancestors” δεν είναι η πρώτη του καταφυγή στους ήχους του παρελθόντος. Όμως αυτή τη φορά οι ήχοι αυτοί συνδυάζονται μοναδικά με στοιχεία bebop, fusion, soul, funk και hip hop. 

Στo Gazarte Main Stage, λοιπόν, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, συναντάμε τον Kenny Garrett για μια θαυμάσια live  jazz εμπειρία. Με το σεξτέτο του και τους σπόρους από την πλούσια σοδειά του μαζί με ιστορίες μιας ολόκληρης ζωής που έχουν γραφτεί επί σκηνής με ήχους, νότες και υπογραφές γιγάντων της παγκόσμιας jazz σκηνής.  

Θα είμαστε όλοι εκεί!