Project Equality: Όλοι και όλες μαζί για μια κοινότητα ισότητας, συμπερίληψης και αποδοχής!

Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, στο προαύλιο του κεντρικού κτιρίου του ΟΠΑ, η Επιτροπή Ισότητας Φύλων (ΕΙΦ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σήμανε την έναρξη της μεγάλης καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης “Project Equality”. Φοιτητές και φοιτήτριες, ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό, ένωσαν τις φωνές τους για ένα Πανεπιστημιακό περιβάλλον που δεν θα αφήνει καμία, κανέναν πίσω. 

project equality

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 11.00, στο προαύλιο του κεντρικού κτιρίου του ΟΠΑ, όπου ζωγράφισαν πανό και πλακάτ με συνθήματα ισότητας και συμπερίληψης. Στη συνέχεια, ακολούθησε το flash mob που είχε επιμεληθεί η ομάδα του Project Equality. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η κοινότητα μπορούσε να ενημερωθεί για τις δραστηριότητες της ΕΙΦ και του Project Equality από τις εθελόντριες στο info desk. Στη συνέχεια, στις 14.00, στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου Αντωνιάδου, η Ελένη Αποσπόρη, Πρόεδρος της ΕΙΦ του ΟΠΑ και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, πραγματοποίησε ενημέρωση σχετικά με το Πρόγραμμα Δράσεων για την Ισότητα των Φύλων του ΟΠΑ και τα επόμενα βήματά του. 

Κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους που διανύουμε, πλείστα εκδηλώσεων και workshop θα λάβουν χώρα στο ΟΠΑ, με αποκορύφωμα την εβδομάδα Ισότητας τον Μάρτιο του 2023. Μπορείτε να ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες από τον ιστότοπο του Project Equality: https://isotita.aueb.gr/project-equality

Το περισσευούμενο φαγητό της εκδήλωσης προσφέρθηκε προς διάθεση στην ΜΚΟ «Μπορούμε».

Η Επιτροπή ευχαριστεί τις εθελόντριες και εθελοντές για την πολύτιμη βοήθεια τους και όλα τα μέλη της κοινότητας του ΟΠΑ για τη στήριξη και το ενδιαφέρον και σας περιμένει και στις επόμενες δράσεις της.

Σχετικά με το Project Equality: Στα πλαίσιο του Προγράμματος Δράσης για την Ισότητα των Φύλων υλοποιείται το εύρη πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης “Project Equality”. Το Project Equality στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΟΠΑ σχετικά με σημαντικά και σύγχρονα έμφυλα ζητήματα, όπως τα έμφυλα στερεότυπα, ο γλωσσικός σεξισμός και η μη συμπεριληπτική γλώσσα, η έμφυλη παρενόχληση, τα θετικά γυναικεία πρότυπα και η εξισορρόπηση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Περισσότερα στο https://isotita.aueb.gr/project-equality