Elearning ΕΚΠΑ: Εσωτερική επιχειρησιακή επικοινωνία: Εργασιακές Δεξιότητες

Το πρόγραμμα Εσωτερική Επιχειρησιακή Επικοινωνία: Εργασιακές Δεξιότητες (Business Communication) παρέχει στους συμμετέχοντες τις απαιτούμενες γνώσεις, δεξιότητες, ικανότητες και εξοικείωση  με τις επαγγελματικές τεχνικές της επικοινωνίας στον εργασιακό χώρο.   

ekpa elearning


Σκοπός του προγράμματος είναι οι εκπαιδευόμενοι να έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τα θεμέλια και τις αρχές της επιχειρησιακής επικοινωνίας. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα αναπτύξουν τις δεξιότητες εκείνες που θα τους βοηθήσουν στον σύγχρονο πολύπλοκο χώρο εργασίας όπως η γραπτή επικοινωνία, η αποτελεσματικότερη ομιλία, η εκμάθηση ανάλυσης και προσέγγισης ενός κοινού καθώς και η κατανόηση της ανάπτυξης και της δυναμικής της ομάδας. 


Η επικοινωνία είναι μια διαδικασία απαραίτητη στη μετάδοση πληροφοριών μεταξύ των ατόμων και διατηρεί κυρίαρχο ρόλο στην κοινωνία. Αποτελεί το μέσο σύνδεσης των ατόμων σε ομάδες, το μέσο για την επίτευξη συνεργασιών, για τη λήψη αποφάσεων καθώς και για την επίτευξη κοινών στόχων. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας νέοι τρόποι και μέσα επικοινωνίας έχουν κάνει την εμφάνισή τους δίνοντας άλλη τροπή και χρήση στην επικοινωνία. Η επιχειρησιακή επικοινωνία, με τη σειρά της, αποτελεί τον  πρωταρχικό παράγοντα της επιχειρηματικής δράσης. 


Το πρόγραμμα απευθύνεται σε: 
•    Απόφοιτους λυκείου με συναφή εργασιακή ενασχόληση σε επιχειρήσεις 
•    Φοιτητές/ Πτυχιούχους Ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων, απόφοιτους ΑΕΙ και ΤΕΙ της ημεδαπής και της αλλοδαπής που επιθυμούν να καταρτιστούν και να αποκτήσουν εκτενέστερες γνώσεις για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία  
•    Εργαζόμενους σε ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς   
•    Στελέχη εταιρειών που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στην επιχειρησιακή επικοινωνία   
•    Ελεύθερους επαγγελματίες που επιθυμούν να λάβουν τις κατάλληλες επικοινωνιακές τακτικές που θα τους δώσουν νέα ώθηση και θα τους βοηθήσουν στην εργασία τους