Σκρουτζ: Η Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Κάρολου Ντίκενς σε μορφή μιούζικαλ

Οι δημιουργοί της Αυλής των θαυμάτων, της πιο επιτυχημένης παράστασης του χειμώνα, επιστρέφουν στη σκηνή του Μεγάρου με ένα μουσικό υπερθέαμα βασισμένο σε μία από τις πιο αγαπημένες νουβέλες μικρών και μεγάλων παγκοσμίως.

σκρουτζ μέγαρο

Ο Χρήστος Σουγάρης στη διασκευή και τη σκηνοθεσία, ο Στέφανος Κορκολής στη μουσική και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος στους στίχους προτείνουν μια άκρως ενδιαφέρουσα εκδοχή της ιστορίας.

Ο Σκρουτζ, ο αγαπημένος χαρακτήρας του Ντίκενς, είναι ένας ξιπασμένος, παρηκμασμένος και δύστροπος αστέρας της μουσικής. Την παραμονή των Χριστουγέννων δέχεται την επίσκεψη φαντασμάτων νεκρών αστέρων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής που θέλουν να τον προειδοποιήσουν πως εάν δεν αλλάξει τη στάση του απέναντι στους συνανθρώπους του, σύντομα θα περάσει και αυτός στην ιστορία ως ένας ακόμη αδικοχαμένος αστέρας.  Στη διαδρομή που θα του επιβληθεί από το παρελθόν έως το μέλλον, θα συναντηθεί με τους ανθρώπους που τον διαμόρφωσαν μουσικά αλλά και ως προσωπικότητα, θα γνωρίσει ουσιαστικότερα τους οικείους του και θα αξιολογήσει με διαφορετικό τρόπο τις προτεραιότητές του στη μουσική αλλά και στην ίδια του τη ζωή.

Στο ρόλο του Σκρουτζ

ο Πάνος Μουζουράκης

Στον ρόλο του Έλβις

ο Θοδωρής Μαραντίνης

Την Ορχήστρα διευθύνει ο

Τάσος Συμεωνίδης

Στο πιάνο επί σκηνής ο Στέφανος Κορκολής

22.12.2022 – 08.01.2023