Τρεις υπέροχες χριστουγεννιάτικες πόλεις στον κόσμο

Σκέφτεστε ότι δεν υπάρχει μέρος σαν το σπίτι για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές; Έχουμε την αίσθηση ότι το άρθρο μας με τις τρεις πιο εντυπωσιακές χριστουγεννιάτικες πόλεις στον κόσμο, θα σας κάνει να το σκεφτείτε δύο φορές.

χριστουγεννιάτικες πόλεις στον κόσμο

Κάλαντα, ζεστή σοκολάτα, άφθονες γιορτινές διακοσμήσεις. Ο εορτασμός των Χριστουγέννων είναι μια μορφή τέχνης και αυτές οι πόλεις την έχουν τελειοποιήσει, σκορπώντας κέφι κάθε Νοέμβριο και Δεκέμβριο. 

Ένας Άγιος Βασίλης στην πλατεία, παιδικά παιχνίδια, καρουζέλ, χριστουγεννιάτικα  δέντρα, γλυκά και φωτάκια. Στις παρακάτω πόλεις ξέρουν πώς να  μετατρέπουν τα Χριστούγεννα σε πραγματικό παράθυρο με σκηνικό  κατευθείαν από ένα μυθιστόρημα του Ντίκενς, μεταφέροντας τους εορτασμούς στο επόμενο επίπεδο με τη μορφή παρελάσεων, μοναδικών δέντρων, χιλιομέτρων με περίτεχνες φωτεινές επιδείξεις, θεάματα, βόλτες με έλκηθρο και αρκετά κάστανα και κακάο για να στείλουν τα ξωτικά σε χειμερία νάρκη.

Εάν σχεδιάζετε μια απόδραση για διακοπές και αναζητάτε την καλύτερη χριστουγεννιάτικη πόλη για να επισκεφτείτε στον κόσμο, αυτά τα χριστουγεννιάτικα μέρη είναι σίγουρο ότι θα σας κάνουν να νιώσετε σαν να μπήκατε στην αγαπημένη σας γιορτινή ταινία.

Bad Ragaz, Ελβετία

Η ελβετική πόλη Bad Ragaz ξεκινά την ετήσια χριστουγεννιάτικη περίοδο της στα τέλη Νοεμβρίου με ένα τελετουργικό φεστιβάλ φώτων, που φωτίζει το δέντρο Sequoia ύψους 131 ποδιών στο γρασίδι του Grand Resort Bad Ragaz. Μάλιστα υποτίθεται ότι είναι το ψηλότερο ζωντανό χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ευρώπη. Άλλες εκδηλώσεις που φιλοξενούνται στο Grand Resort του γραφικού χωριού περιλαμβάνουν πολλές χριστουγεννιάτικες αγορές, πολλές συναυλίες, δείπνα, πάρτι και πομπές και ένα ρωσικό Χριστουγεννιάτικο γκαλά.

Βιέννη, Αυστρία

Από τα μέσα Νοεμβρίου έως τα Χριστούγεννα, οι πιο όμορφες πλατείες της Βιέννης μεταμορφώνονται σε μαγικές χριστουγεννιάτικες αγορές. Το άρωμα των χριστουγεννιάτικων ειδών αρτοποιίας δημιουργεί μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Μια από τις πιο γνωστές χριστουγεννιάτικες αγορές είναι η παραδοσιακή «Vienna Magic of Advent», που μετατρέπει την πλατεία του Δημαρχείου σε μια λαμπερή παραμυθένια χώρα. Σας περιμένουν χριστουγεννιάτικα δώρα, στολίδια δέντρων, γλυκά και ζεστά ροφήματα, καθώς και διασκεδαστικά χριστουγεννιάτικα εργαστήρια για παιδιά με καρουζέλ και χειροτεχνία. Τα δέντρα του γύρω πάρκου του Δημαρχείου είναι γιορτινά στολισμένα και ακτινοβολούν σε μια θάλασσα από φώτα. Σίγουρα μια βιεννέζικη εμπειρία, που δεν πρέπει να χάσετε!

Ένα άλλο hot spot πριν από τα Χριστούγεννα είναι η πολιτιστική και χριστουγεννιάτικη αγορά μπροστά από το παλάτι Schönbrunn. Προσφέρει καθαρό ρομαντισμό μπροστά σε ένα αυτοκρατορικό σκηνικό και μετατρέπεται σε πρωτοχρονιάτικη αγορά μετά τα Χριστούγεννα.

Η ατμοσφαιρική αγορά προσφέρει παραδοσιακά χειροτεχνήματα, χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια, χριστουγεννιάτικες συναυλίες και ένα εκτενές παιδικό πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένου του χριστουγεννιάτικου εργαστηρίου.

Metz, Γαλλία

Μπείτε στο πνεύμα της εορταστικής περιόδου και απολαύστε το θερμότερο καλωσόρισμα καθώς επισκέπτεστε τις χριστουγεννιάτικες αγορές στις κεντρικές πλατείες της πόλης.

Βρείτε χειροποίητα δώρα στη χριστουγεννιάτικη πυραμίδα και δοκιμάστε το καλύτερο μελόψωμο που υπάρχει.

Κάντε πατινάζ στον παγωμένο δρόμο και μετά ζεστάνετε τα κρύα χέρια σας γύρω από ένα ζεστό κρασί ή ζεστή σοκολάτα.

Αφήστε τους φωτισμούς να διώξουν τις σκοτεινές μέρες του χειμώνα και απολαύστε παραδοσιακές λιχουδιές, μια βόλτα στο μαγικό “Sentiers des Lanternes” που προσφέρει το Department of Moselle ή πάρτε την ευκαιρία να προμηθευτείτε γαστρονομικά χριστουγεννιάτικα προϊόντα στο το μέγαρο της δημαρχιακής αγοράς.

Δίπλα στον Καθεδρικό Ναό, ο μεγάλος τροχός προσθέτει δραστηριότητες αναψυχής για μικρούς και μεγάλους. Ενώ η γεύση των Χριστουγέννων περιμένει στη γκουρμέ αγορά τροφίμων στο place de la Comédie.

Οι μπουτίκ και τα καταστήματα είναι ανοιχτά τις 4 Κυριακές πριν από τα Χριστούγεννα, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε τα αξιοθέατα, τις μυρωδιές και τις γεύσεις στης πόλης μέχρι την τελευταία στιγμή.