Μεταπτυχιακό: «ANIMATION Δισδιάστατο και Τρισδιάστατο Κινούμενο σχέδιο

Το Τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας, της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, οργανώνει και λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 2022, ΦΕΚ 4060/B/22/9/2020, αυτόνομο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ) με Ελληνικό τίτλο «ANIMATION Δισδιάστατο και Τρισδιάστατο Κινούμενο σχέδιο ” ή αγγλικό τίτλο «ANIMATION» σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4485/4.8.2017.

πανεπιστημιο δυτικης αττικης μεταπτυχιακο

Αντικείμενο και Σκοπός
Αντικείμενο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι η μεταπτυχιακή εκπαίδευση πάνω στα ζητήματα της ανάπτυξης υψηλού επιπέδου επιστημονικών και επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων στις επιστήμες ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΑΝΙΜΑΤΙΟΝ και την αξιοποίηση των τεχνικών του Αnimation και των αρχών της οπτικής επικοινωνίας, του σχεδιασμού και της σύνθεσης στην ανάπτυξη και εφαρμογή ΑΝΙΜΑΤΙΟΝ PROJECTS με καλές πρακτικές ενεργητικής μάθησης.


Το προτεινόμενο Π.Μ.Σ. αποσκοπεί:


-Στην παροχή εξειδικευμένων γνώσεων σε αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, κυρίως αποφοίτους Σχολών Καλλιτεχνικών Σπουδών, Σχολών Πληροφορικής και Προγραμμάτων Κατάρτισης.

-Το Π.Μ.Σ. δίνει έμφαση στην απόκτηση τόσο θεωρητικών γνώσεων όσο και πρακτικών δεξιοτήτων με στόχο τη δημιουργία αποφοίτων με υψηλή θεωρητική κατάρτιση, τεχνογνωσία και πρακτική εμπειρία, ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες της αγοράς και της έρευνας.
– Ο σχεδιασμός του Π.Μ.Σ. βασίζεται σε θεωρίες ενεργητικής μάθησης οι οποίες υλοποιούνται με τη βοήθεια καινοτόμων μαθησιακών τεχνολογιών και με αξιοποίηση των αρχών της οπτικής επικοινωνίας και του σχεδιασμού, στην τέχνη του animation και της κινηματογραφικής γλώσσας.

Διαβάστε όλη την προκήρυξη εδώ.