Το πνεύμα αγάπης των ημερών κυριάρχησε στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Το πνεύμα αγάπης των ημερών κυριάρχησε στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία σήμερα το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο Φουαγιέ του Ιδρύματος, δίπλα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

πανεπιστήμιο λευκωσίας

Ο Πρύτανης, καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης, η Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, καθηγήτρια Ευγενία Αλεξανδροπούλου, μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού, εργαζόμενοι και πλήθος φοιτητριών και φοιτητών αντάλλαξαν ευχές υπό τους ήχους του γιορτινού μουσικού προγράμματος που παρουσίασε το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου.

Το μουσικό κομμάτι της εκδήλωσης άρχισε με το σύνολο σαξοφώνων «SAX MET», την καλλιτεχνική προετοιμασία του οποίου είχε ο Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών, καθηγητής Αθανάσιος Ζέρβας. Ακολούθησε η χορωδία φοιτητών και φοιτητριών του μαθήματος «Βασικές Αρχές Φωνητικής Αγωγής». Τη μουσική διεύθυνση είχαν οι φοιτήτριες ειδίκευσης διεύθυνσης χορωδίας Μαίρη Γιαννίκη και Νεφέλη Ήραντου, ενώ επιβλέπουσες ήταν η αναπληρώτρια καθηγήτρια Αγγελική Καθαρίου και η επίκουρη καθηγήτρια Μαρία Έμμα Μελιγκοπούλου.

Για να τιμηθεί η 20 Δεκεμβρίου, Διεθνής Ημέρα Ανθρώπινης Αλληλεγγύης του ΟΗΕ, συμμετείχαν στη γιορτή ο σύλλογος «Αγάπη» ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΚΟΜΝΟΥ και η «Humanity Greece», που διέθεσαν προϊόντα τους στους παρευρισκόμενους με στόχο την εξυπηρέτηση των φιλανθρωπικών τους στόχων.

Ειδικότερα, ο σύλλογος «Αγάπη» ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΚΟΜΝΟΥ έχει ανθρωπιστικό χαρακτήρα και στοχεύει στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των πολιτών κάθε ηλικίας στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), στη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AED) μετά από καρδιακή ανακοπή, όπως και στη δωρεά απινιδωτών σε σχολικές μονάδες και αθλητικούς συλλόγους. Δημιουργήθηκε στη μνήμη της Βασιλικής Κόμνου, μαθήτριας και αθλήτριας του ποδοσφαίρου, η οποία κατέρρευσε στο γήπεδο κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα και μετά από περίπου 3 χρόνια μεγάλης ταλαιπωρίας, στην ηλικία των μόλις 15 ετών, «ταξίδεψε για τη γειτονιά των αγγέλων». Με την αγορά των χειροποίητων κατασκευών του συλλόγου συγκεντρώνεται ένα χρηματικό ποσό για τη δωρεά απινιδωτών σε σχολεία και συλλόγους.

Η «Humanity Greece» θεωρείται ως μια από τις δυναμικές εθελοντικές οργανώσεις της χώρας. Ξεκινώντας ως συντονιστικό όργανο εθελοντών/ντριών στις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2021, έχει εξελιχθεί σε έναν σημαντικό ανθρωπιστικό οργανισμό ο οποίος συνδέει τους πολίτες που επιθυμούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά όσους και όσες χρήζουν άμεσης βοήθειας σε όλη τη χώρα. Τα έσοδα από την αγορά των ειδών που διατέθηκαν, προορίζονται για την στήριξη ανθρώπων που αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.