Menu

Δ.Π.Θ.: διάκριση της ομάδας Αλγορίθμων σε διεθνή διαγωνισμό

Σε λιγότερο από έξι μήνες από την πρώτη θέση που κατέκτησε η ομάδα Αλγορίθμων και Ιδιωτικότητας του εργαστηρίου Προγραμματισμού και Επεξεργασίας Πληροφοριών του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στον διεθνή διαγωνισμό IFMBE Science Challenge 2022, μια νέα επιτυχία έρχεται να προστεθεί στις διακρίσεις της ομάδας.

δημοκριτειο θρακησ

Η ομάδα Euclid που αποτελείται από μέλη του εργαστηρίου έλαβε μέρος στο διαγωνισμό «Machine Learning in 5G Challenge» που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU) αναπτύσσοντας τη δική της λύση και παρουσιάζοντας την εργασία με τίτλο «Federated Learning for 5G Base Station Traffic Forecasting».

Συγκεκριμένα, η ομάδα διαγωνίστηκε και κατέκτησε την 1η θέση στην πρόκληση (challenge) που αφορούσε τη βελτιστοποίηση μεθόδων Federated Learning για πρόβλεψη δεδομένων 5G. Παράλληλα στο συνολικό διαγωνισμό (grand challenge) μεταξύ όλων των νικητών των επί μέρους challenges, κατατάχθηκε στην 4η θέση.

Η σύνθεση της ομάδας Euclid στο διαγωνισμό αυτό:

  1. Βασίλειος Περηφάνης (Υποψ. Διδάκτορας, ΤΗΜΜΥ ΔΠΘ)
  2. Νικόλαος Παυλίδης (Υποψ. Διδάκτορας, ΤΗΜΜΥ ΔΠΘ)
  3. Ρέμους-Άρης Κουτσιαμάνης (Αν. Καθηγητής (Maître-Assistant) IMT Atlantique, Απόφοιτος ΤΗΜΜΥ ΔΠΘ)
  4. Παύλος Εφραιμίδης (Αν. Καθηγητής ΤΗΜΜΥ ΔΠΘ, Συνεργαζόμενο μέλος ΔΕΠ Ε.Κ.Αθηνά)

Στην πρόκληση (challenge) που διαγωνίστηκε η ομάδα Euclid είχαν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 29 ομάδες από πανεπιστήμια και ερευνητικά τμήματα εταιρειών από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων τα Imperial College London, University of Antwerp, University of Padova, Universidad Carlos III de Madrid και Samsung technologies.

Το βίντεο της τελετής απονομής των βραβείων υπάρχει εδώ.

Το δίπλωμα για τον διαγωνισμό “Federated Traffic Prediction for 5G and Beyond”:

Leave a Reply

Exit mobile version