Η λύση στη στεγαστική κρίση μπορεί να βρίσκεται στα χέρια φοιτητών και απλών πολιτών

Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η έλλειψη οικονομικά προσιτής στέγασης; Την απάντηση προσπάθησαν να δώσουν επαγγελματίες φοιτητές ενός διεπιστημονικού προγράμματος στο Πανεπιστήμιο Yale σε συνεργασία με ανθρώπους από τις τοπικές κοινότητες.

στεγαστική κρίση

Aκούγοντας τις ιδέες τους, η Πολιτεία του Κονέκτικατ δεσμεύτηκε να διαθέσει ποσό συνολικού ύψους έως $3 εκατομμυρίων.

Η δράση αποτελεί μέρος ενός τριετούς πιλοτικού προγράμματος που υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την εφαρμογή του κλινικού μοντέλου της Νομικής Σχολής του Yale, στο πλαίσιο του οποίου οι φοιτητές καλούνται να δώσουν απαντήσεις σε μεγάλες, πραγματικές προκλήσεις της ανθρωπότητας. Αναλυτικότερα το SNF Fund for the Integration of Theory and Practice ξεκίνησε το 2020, με στόχο να βοηθήσει στη διερεύνηση προοπτικών για την αντιμετώπιση ανθρώπινων προβλημάτων, ξεπερνώντας τα στενά όρια των εκάστοτε εμπλεκόμενων επιστημονικών κλάδων.

Μάθε περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα.

Το ΙΣΝ έχει κατά καιρούς υποστηρίξει με πλήθος δωρεών του την προώθηση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά. Μεταξύ άλλων έχει στηρίξει την υλοποίηση του Διαγωνισμού Students Reinventing Cities του οργανισμού C40, ο οποίος προσκάλεσε φοιτητές να υποβάλουν απλές προτάσεις για την αναδιαμόρφωση των γειτονιών τους.