Το διεθνές συνέδριο «Akademy 2023» της κοινότητας Ανοιχτού Λογισμικού KDE θα φιλοξενήσει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Εκατοντάδες μέλη της KDE, μιας από τις μεγαλύτερες κοινότητες Ανοιχτού Λογισμικού διεθνώς, προερχόμενα από όλο τον κόσμο, θα βρεθούν αυτό το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το οποίο από το Σάββατο 15 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 21 Ιουλίου θα φιλοξενήσει το ετήσιο συνέδριο της KDE, το «Akademy 2023».

akademy

Πλήθος από προγραμματιστές, καλλιτέχνες, σχεδιαστές, μεταφραστές, χρήστες, συγγραφείς, χορηγούς και κάθε είδους συμπαραστάτες της KDE, που κατά τη διάρκεια του έτους συνεργάζονται διαδικτυακά, θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν από κοντά. Θα ανταλλάξουν απόψεις σε θεμελιώδη τεχνολογικά ζητήματα, θα συζητήσουν νέες ιδέες και θα ενισχύσουν την καινοτόμα και δυναμική κουλτούρα του KDE, στο φιλόξενο περιβάλλον του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης.

Το «Akademy 2023» θα είναι υβριδική εκδήλωση που θα συνδυάζει διά ζώσης και εξ αποστάσεως συνεδριάσεις. Θα περιλαμβάνει συζητήσεις, εργαστήρια, ομάδες κοινών ενδιαφερόντων, εκπαιδεύσεις και συναντήσεις ανάπτυξης κώδικα.

Στο συνέδριο, που πρόκειται να φιλοξενήσει εκατοντάδες επισκέπτες της παγκόσμιας κοινότητας της KDE με στόχο να συζητήσουν και να σχεδιάσουν το μέλλον της κοινότητας και των τεχνολογιών της, αναμένονται και άλλες διεθνείς συμμετοχές από την ευρύτερη κοινότητα του Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα που διανέμεται δωρεάν, αλλά και η ενεργή παρουσία τοπικών οργανισμών, φορέων και εταιρειών λογισμικού.

Η KDE είναι μια διεθνής ομάδα που συνεργάζεται για την ανάπτυξη και διανομή Ελεύθερου Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα για επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές. Η κοινότητά της έχει αναπτύξει μια μεγάλη ποικιλία εφαρμογών για επικοινωνία, εργασία, εκπαίδευση και ψυχαγωγία, εστιάζοντας κυρίως στην εξεύρεση καινοτόμων λύσεων σε παλιά και νέα προβλήματα, καθώς και δημιουργώντας μια ζωντανή και ανοιχτή ατμόσφαιρα για πειραματισμό.

Το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που είναι και ο οικοδεσπότης του συνεδρίου «Akademy 2023», έχει δυναμική παρουσία στο κομμάτι του λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα, στο οποίο επικεντρώνεται ένα μεγάλο μέρος των μαθημάτων και της έρευνας του Τμήματος, κάτι που αναγνωρίζεται έμπρακτα από τη διεθνή κοινότητα της KDE, με την επιλογή του Ιδρύματος για τη φιλοξενία του συνεδρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Κοινότητας Ανοιχτού Λογισμικού του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ή την ιστοσελίδα της «Akademy 2023».