Πατρινό Καρναβάλι 2023: φωτογραφίες από την εντυπωσιακή τελετή λήξης

Χθες γράφτηκε η τελευταία πράξη του Πατρινού Καρναβαλιού με μία εντυπωσιακή τελετή λήξης ενώπιον χιλιάδων παρευρισκομένων που γέμισαν τον Μόλο.

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης κήρυξε τη λήξη της μεγάλης φετινής γιορτής που ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις λέγοντας:

«Αγαπητές φίλες και φίλοι, νέες και νέοι,

Φτάσαμε στο τέλος των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας, γιατί με την πληθωρικότητά σας, επιβεβαιώσατε ότι το Καρναβάλι της Πάτρας είναι ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν, να έχουμε ένα Καρναβάλι αυτού του επιπέδου, τους χιλιάδες που αθόρυβα έβαλαν πλάτη για να υλοποιηθεί. Όλους όσους φροντίζουν το Καρναβάλι μας να είναι ασφαλές, τους εργαζόμενους του Δήμου, του Καρναβαλικού Οργανισμού, των Νομικών Προσώπων, της ΔΕΥΑΠ, που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και φέρνουν σε πέρας εκδηλώσεις αυτού του επιπέδου και για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Γευτήκαμε τη χαρά του Καρναβαλιού, πήραμε μια ανάσα και δεν είναι σωστό, δίκαιο, να γυρίσουμε στις γνωστές δυσκολίες της ζωής μας.

Όλοι γνωρίζετε την αιτία, αυτούς που μας κάνουν τη ζωή δύσκολη. Έχουμε τη δυνατότητα, τη δύναμη, να αλλάξουμε τα πράγματα. Να στείλουμε στο περιθώριο αυτούς που νομίζουν ότι χαζέψαμε, ότι είμαστε άβουλα πλάσματα στα χέρια τους. Μπορείτε να βάλετε τη “σφραγίδα” σας, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις να ανοίξετε τα φτερά σας. Η ζωή είναι χαρά, δεν είναι τιμωρία.

Καλή διασκέδαση σε όλους.

Με όλους εσάς και όλους όσους θα είναι στη συνέχεια μαζί μας, κηρύσσω την έναρξη του Καρναβαλιού του 2024!».

Λίγο νωρίτερα η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή έδωσε το δικό της δυναμικό και χαρμόσυνο μήνυμα επισημαίνοντας ότι χαρήκαμε αυτό το ξεχωριστό Καρναβάλι με τις μεγάλες παρελάσεις του που μας κράτησε όλους ενωμένους και αγαπημένους και ευχαρίστησε τους εργαζόμενους της ΚΕΔΗΠ, του Καρναβαλικού Εργαστηρίου που έφτιαξαν τα θαυμάσια άρματά μας, την τελάλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού Μαρία Αγουρίδη, τους παρουσιαστές και τους συντελεστές της τελετής λήξης, τους εθελοντές, τα μέλη της Γνωμοδοτικής και της Κριτικής Επιτροπής, όλους όσοι συνέβαλαν στη μεγάλη επιτυχία του φετινού Καρναβαλιού και κυρίως τους Πατρινούς και τους πολυάριθμους επισκέπτες που όλοι μαζί γιορτάσαμε το μοναδικό, αυθεντικό Καρναβάλι της Ελλάδας. «Καρναβάλι για Πάντα», έδωσε το σύνθημα η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ μεταδίδοντάς το με τις φωνές του τεράστιου πλήθους.

Πραγματικοί πόλοι έλξης για το κοινό στάθηκαν η φαντασμαγορική καύση του Καρνάβαλου και τα ατέλειωτα καταιγιστικά πυροτεχνήματα που έλαμψαν στην τελευταία αυτή μεγάλη καρναβαλική νύχτα που έδωσαν χαρακτήρα θεαματικής γιορτής στον πατραϊκό ουρανό αποζημιώνοντας όλους με την έκταση, το πλήθος και τη φαντασμαγορία τους και προκαλώντας τις θερμές εκδηλώσεις και τον θαυμασμό του κοινού.

πάτρα

Η Μαρία Αγουρίδη ξεκίνησε με ένα σύντομο δρώμενο,με θεατρικό τρόπο αποτύπωσε τη μελαγχολία του τέλους του Καρναβαλιού. Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν η Κατερίνα Τσουκαλά και ο Μάριος Ζαφειρόπουλος. Τώρα στο μουσικό μέρος της βραδιάς είχαμε τους εκπληκτικούς 15 50, ξεκινώντας με το τραγούδι “Πάτρα ζω στον έρωτά σου”. Έπαιξαν δικά τους κομμάτια αλλά και διασκευές όπως το “We will rock you” των Queen, κομμάτια των Deep Purple αλλά και ελληνικά κομμμάτια όπως το “Σαν να μπαίνι η Άνοιξη”.

Το Πατρινό Καρναβάλι 2023 πέρασε στην ιστορία ως ένα από τα πιο ζωντανά και συναρπαστικά Καρναβάλια, αφού μετά την αποχή των τριών χρόνων το καρναβαλικό θερμόμετρο ανέβηκε σε μεγάλα ύψη.