Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο θα συμμετέχει στο Patras Half Marathon #fastertogether

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο θα συμμετέχει στο Patras Half Marathon #fastertogether με την ΕΑΠ Running Team.

ελληνικό ανοιχτό πανεπιστήμιο

Ο Ημιμαραθώνιος Πάτρας, αποτελεί μια πρωτοβουλία του σωματείου Α.Ο. ΠΕΛΟΨ Πατρών και της εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά την Κυριακή 9 Απριλίου 2023.

Φιλοδοξεί να προσφέρει μία μοναδική εμπειρία ζωής σε κάθε συμμετέχοντα και να τον βοηθήσει να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, φροντίζοντας για κάθε λεπτομέρεια που μπορεί να συμβάλλει σε αυτό.

Στόχος, είναι από την πρώτη διεξαγωγή του να αποτελέσει σημείο αναφοράς στα αθλητικά event της χώρας και όσοι συμμετέχουν να αποτελέσουν τους μελλοντικούς πρεσβευτές του σε Ελλάδα και εξωτερικό!

Ο αγώνας θα έχει ως χώρο αφετηρίας και τερματισμού την εμβληματική Πλατεία Γεωργίου Α, ενώ προσφέρεται για ρεκόρ καθώς πρόκειται για μια παραθαλάσσια κυκλική και επίπεδη διαδρομή με θέα τον Πατραϊκό Κόλπο.

Όραμά των διοργανωτών, είναι να καθιερωθεί ως θεσμός, να προσελκύσει δρομείς από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και να δημιουργήσει ένα μοναδικό, στο είδος του, αθλητικό γεγονός που θα προβάλλει τις ομορφιές και τη μακρά πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση της Πάτρας. Με τον τρόπο αυτό θα συμβάλλει στην προώθηση του αθλητικού τουρισμού, ενδυναμώνοντας την οικονομία της πόλης και θα ενισχύσει τον υγιεινό τρόπο ζωής στην πόλη μας και στην ευρύτερη περιοχή.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στην Επίτιμη Επιτροπή της διοργάνωσης, στην οποία συμμετέχει και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης. Πρόκειται για φορείς, θεσμικούς παράγοντες και ιδιώτες που αγκάλιασαν την προσπάθεια για ένα νέο λαϊκό αγώνα δρόμου, καινοτόμο από την αρχή έως το τέλος του. Ονόματα με βαρύτητα και που ο μεγάλος αριθμός τους δείχνει τη μαζική υποστήριξη φορέων και οργανισμών προς τον 1ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Πάτρας: