ΕΚΠΑ – Elearning: Διαπροσωπικές σχέσεις: το φαινόμενο της μοναξιάς στη σύγχρονη εποχή

Το πρόγραμμα “Διαπροσωπικές Σχέσεις: Το Φαινόμενο της Μοναξιάς στη Σύγχρονη Εποχή. Διαχείριση και Αντιμετώπιση” έχει ως σκοπό την παρουσίαση και ανάλυση των καταστάσεων της μοναξιάς και της κοινωνικής απομόνωσης στη σύγχρονη εποχή.

ekpa elearning

Πρόκειται για ένα θέμα που είναι επείγουσας και μείζονος σημασίας για την επιβίωση και ανάπτυξη των σημερινών κοινωνιών. Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα διερευνηθεί πώς μία σειρά από συναισθήματα, εστιάζοντας ιδιαίτερα στη μοναξιά, μπορεί να σχετίζεται με την αντίληψη της προσωπικής (personal) και κοινωνικής (social) ταυτότητας και θα αναλυθούν τρόποι διαχείρισης και αντιμετώπισης του φαινομένου, με βασική επιδίωξη την απόκτηση της αισιοδοξίας και του κοινωνικού προορισμού του ατόμου.

Παράλληλα, θα αποσαφηνιστούν κεντρικές έννοιες κοινωνικής ψυχολογίας προσφέροντας στους/στις συμμετέχοντες/ουσες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις που θα συμβάλουν στη διαχείριση και αντιμετώπιση του φαινομένου της μοναξιάς. Ειδική σημασία θα δοθεί στο θέμα της αυτοσυνειδησίας και της συνειδητοποίησης των δυνατοτήτων του εαυτού, ως πρόκληση για την ανάπτυξη ψυχικών δεξιοτήτων. Τέλος, οι εκπαιδευόμενοι/ες θα είναι σε θέση να γνωρίζουν τις συνθήκες της μοναχικής επιβίωσης και να μπορούν να τις διαχειρίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για να πετύχουν την απαραίτητη ατομική και ψυχολογική τους ισορροπία.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης/ΤΕΙ της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, καθώς και σε απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.