Μια έκθεση-αφιέρωμα στο έργο της Chryssa στη Νέα Υόρκη

Μια έκθεση αφιερωμένη στο έργο της Chryssa (Χρύσα Βαρδέα), με τίτλο Chryssa & New York, εγκαινιάστηκε πριν λίγες μέρες στο Dia Chelsea, στη Νέα Υόρκη, φέρνοντας την και πάλι στο προσκήνιο για να τη συστήσει και στη νέα γενιά ανθρώπων.

έκθεση chryssa

Η έκθεση Chryssa & New York, που θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 23 Ιουλίου 2023, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) μεταξύ άλλων. Η αναδρομική έκθεση καλύπτει όλο το φάσμα της καλλιτεχνικής πορείας της, από την πρώιμη εικαστική ενότητά της, με τίτλο Κυκλαδικά Βιβλία, η οποία παρουσιάζεται με την παραχώρηση του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), μέχρι τις εντυπωσιακές της συνθέσεις με φώτα νέον, τα οποία περιλαμβάνουν και τη σύνθεση Οι Πύλες της Times Square που θεωρείται ευρέως ως ένα από τα σημαντικότερα έργα της.

Η Chryssa γεννήθηκε στην Αθήνα το 1933. Στα τέλη της δεκαετίας του 1950 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου ξεκίνησε να ενσωματώνει στο έργο της νέες τεχνολογίες όσο και αντικείμενα από το αστικό περιβάλλον, όπως πεταμένες πινακίδες και εκτυπωτικές πλάκες των New York Times.

Μετά από την ολοκλήρωση της έκθεσης στη Νέα Υόρκη, η έκθεση θα ταξιδέψει στο Χιούστον και το Σικάγο.

ekpa elearning

ΕΚΠΑ – Elearning: Διαπροσωπικές σχέσεις: το φαινόμενο της μοναξιάς στη σύγχρονη εποχή

ίδρυμα ωνάση

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ιδρύματος Ωνάση – Μάρτιος 2023