ΕΜΠ: 3ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο TMM_CH

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο διοργανώνει το 3ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο TMM_CH με θέμα «Καινοτόμος, Διεπιστημονική, Ψηφιακή Διατήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Επαναπροσδιορίζοντας την ταυτότητα του κόσμου σε κρίση και σύρραξη, μέσα από τον πολιτισμό» από 20 έως 23 Μαρτίου 2023 στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα. Το Διεθνές Συνέδριο, με Πρόεδρο την Ομότ. Καθ. Α. Μοροπούλου, συνδιοργανώνεται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς και συμβούλια, επιστημονικές ενώσεις και φορείς προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.

μετσόβειο πολυτεχνείο

Το Διεθνές Συνέδριο θα διεξαχθεί με φυσική παρουσία στο Ίδρυμα Ευγενίδου και δυνατότητα διαδικτυακής συμμετοχής. Το ευρύ κοινό μπορεί να παρακολουθήσει την εναρκτήρια και καταληκτήρια συνεδρίαση και όλες τις συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης του Διεθνούς Συνεδρίου κατά τις τρεις ημέρες εργασιών με δωρεάν είσοδο στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Παράλληλα θα υπάρχει δυνατότητα ζωντανής διαδικτυακής μετάδοσης ως ακολούθως.

TMM-CH 2023 – Ημέρα 1 – 20.03.2023
https://www.youtube.com/watch?v=AjLZ0Lo0reQ

TMM-CH 2023 – Ημέρα 2 – 21.03.2023
https://www.youtube.com/watch?v=52DWomY2oOA

TMM-CH 2023 – Ημέρα 3 – 22.03.2023
https://www.youtube.com/watch?v=wY4lSX52lUw

Η έναρξη των εργασιών θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 στις 9 π.μ. στο Ίδρυμα Ευγενίδου από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένο, με τις ευλογίες του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, και του Μακαριώτατου Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου, υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και εναρκτήριους χαιρετισμούς από τον Πρύτανη του ΕΜΠ, Καθ. Ανδρέα Μπουντουβή, τον Πρόεδρο του ΤΕΕ, Γιώργο Στασινό, την Ευρωπαία Επίτροπο Καινοτομίας, Έρευνας, Εκπαίδευσης, Πολιτισμού και Νεολαίας, Mariya Gabriel, την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγήτρια Άννα Μπατιστάτου, και εκπροσώπους διεθνών οργανισμών και συμβουλίων προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς (ICOMOS, IAA Ισραήλ, ETEK Κύπρου, CHiFA, WMF, Bonnie Burnham, CIPA, UNESCO Chair DCH, OWHC, ICCROM, κ.ά).

13 θεματικές Συζητήσεις Στρογγυλής Τραπέζης θα διεξαχθούν με τη συμμετοχή 142 προσκεκλημένων, συνδέοντας την επιστήμη και την καινοτομία με τη διαμόρφωση της πολιτικής, τη βιομηχανία και την κοινωνία, με τη συμμετοχή πολλών εκπροσώπων διεθνών οργανισμών και συμβουλίων, επιστημονικών ενώσεων, της βιομηχανίας, της κατασκευής, της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας, της έρευνας, της καινοτομίας και του πολιτισμού.

Στις 13 Επιστημονικές Συνεδρίες παρουσιάζονται 163 επιστημονικές εργασίες, από 487 συγγραφείς από τις 5 ηπείρους, που επελέγησαν μετά από κρίση από την Διεθνή Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου, σε σύνολο 416 επιστημονικών εργασιών που υπεβλήθησαν (ποσοστό αποδοχής 39%).

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου TMM_CH 2023 είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου.